Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgever bezuinigt niet op kerstpakketten

19 december 2012 - Ondanks de recessie wordt er niet bezuinigd op kerstpakketten. De werkgevers vinden het onverdeeld belangrijk hun medewerkers te bedanken voor de inspanning van het afgelopen jaar. Dat schrijft Lex van den Bosch van Allgifts.nl.

Dit komt volgens hem mede doordat er steeds meer inspanning van de werknemers gevraagd wordt en daar geen of zeer geringe salaris verhogingen tegenover staan. Wel zijn de pakketten wat minder uitbundig. Waar voorheen meer gekeken werd naar gadgets en hebbedingentjes wordt het pakket nu meer voorzien van werkelijk bruikbare artikelen. Vaak een combinatie van food en non food producten die goed op elkaar aansluiten. De kado- en keuzebonnen nemen iets aan populariteit af. 

Laat bedankje
Wel is overduidelijk dat de werkgever zijn aankoop van de kerstpakketten uitstelt. Waar het vroeger gebruikelijk was hier in augustus – september al mee te beginnen, grotere concerns al zelfs soms in april, zijn nu de bestellingen in oktober en november pas op gang gekomen. Ook zijn er werkgevers die nu nog een passend geschenk zoeken voor hun medewerkers en relaties. Voor sommige leveranciers van kerstpakketten is het lastig om op het laatst nog aan deze vraag te voldoen. Enerzijds omdat ze op deze korte termijn de bestelling niet op tijd bij de klant kunnen hebben en anderzijds omdat ze door de voorraden heen zijn. Het is duidelijk dat de leveranciers voorzichtiger hebben ingekocht om niet met grote voorraden te blijven zitten. Toch blijft er in de laatste week voor de kerst nog genoeg te kiezen om medewerkers en relaties te bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.