Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 december 2012
 

Beleggen in het MKB als reddingsboei voor economie

 
 

Banken draaien steeds meer de kredietkraan dicht. De Nederlandse banken dienen hun balans met 200 miljard euro in te korten. En deze inkorting dient gereed te zijn in 2015. De kredietvoorwaarden zijn al zeer strikt en de verwachting is dat de voorwaarden nog strenger gaan worden.

Door de zwakke economische ontwikkelingen en inkorting van miljarden is het verkrijgen van zakelijk krediet voor kleinere ondernemers erg moeilijk geworden. Veel MKB-bedrijven willen zich blijven ontwikkelen, stilstand is immers achteruitgang. Maar voor verdere uitbouw van het bedrijf of het doorvoeren van innovaties is er gewoon geld nodig. Gezonde bedrijven die nu tegen muren aanlopen bij de gevestigde kredietverleners, kunnen aankloppen bij NPEX. 

MKB Beurs

Ondernemers kunnen bij NPEX aandelen of obligaties op de markt zetten en zo kapitaal aantrekken. Als de ondernemer aan kan tonen dat er een zeer reële terugverdiencapaciteit aanwezig is dan maakt hij goede kans om voor een uitgifte van aandelen of obligaties in aanmerking te komen. Dit is niet alleen interessant voor het MKB maar ook voor beleggers. De belegger heeft nu veel meer keuze voor zijn portefeuille. En door te beleggen in succesvolle Nederlandse bedrijven, investeert hij in de motor achter de Nederlandse economie. Daarmee wordt het risico gespreid en is de kans op aantrekkelijk rendement groter. 

Voorwaarden notering

Om in aanmerking te komen voor uitgifte van aandelen of obligaties moeten ondernemers een aantal stappen doorlopen. Zoals het aanleveren van bedrijfsinformatie waaronder jaarverslagen. Een onderneming moet ook een jaar winstgevend zijn. Tenslotte wordt het bedrijf beoordeeld op de kredietwaardigheid. Wanneer alle stappen voorspoedig verlopen kan een notering snel (vanaf twee weken) gerealiseerd worden.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
7-12-2012
 | 
11:59 uur
Goed dat dit er is. Het laat eigenlijk zien dat bezuinigingen de strop is voor veel bedrijven en dat investeren de oplossing is.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs