Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Diversiteit loont, ook voor MKB-ondernemers

21 november 2012 - Uit onderzoek van PerspeXo blijkt dat mannelijke en vrouwelijke ondernemers overlappende en aanvullende kwaliteiten hebben. Diversiteit in de directie kan MKB-bedrijven aanzienlijk versterken in goede én slechte tijden.

De resultaten zijn gebaseerd op onderzoek onder 500 ondernemers met personeel, waarvan 150 vrouwelijke en 350 mannelijke ondernemers. 

Betere bedrijfsresultaten
Annegien Blokpoel, Directeur PerspeXo en auteur van het boek ‘Maak je bedrijf meer waard’: "Dat diversiteit in de directie van het grootbedrijf leidt tot betere resultaten is al langer bekend. Uit ons onderzoek blijkt dat ook ondernemers en MKB bedrijven baat hebben bij een gezonde mix van mannelijke en vrouwelijke ondernemerskwaliteiten. Wij hopen dat dit onderzoek bijdraagt aan het succesvol doorgroeien van bedrijven met mannelijke én vrouwelijk ondernemers aan het roer."

Tien conclusies
1. Mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in het managementteam versterken het totale bedrijf, op management, bedrijfskundig en bedrijfseconomisch gebied. 

2. Mannelijke en vrouwelijke ondernemers zijn complementair op de Schijf van Vijf(tm), bundeling leidt tot een duidelijke verbetering in de bedrijfsvoering:
- Vrouwelijke ondernemers doen het beter op de gebieden marketing, communicatie en identiteit.
- Mannelijke ondernemers doen het beter op financiën en de financiële vragen binnen strategie. 

3. Diversiteit in het management geeft bedrijven een betere uitrusting voor goede én slechte tijden.
- Mannelijke ondernemers geven aan makkelijker te kunnen groeien.
- Vrouwelijke ondernemers geven aan makkelijker te kunnen terugschakelen. 

4. Mannelijke en vrouwelijke ondernemers hebben dezelfde drive en passie in hun ondernemerschap. 

5. Ondernemers geven zichzelf een onvoldoende voor bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis. Financiën is voor beiden de zwakste plek in de bedrijfsvoering, daarnaast geeft 43 procent van de ondernemers aan niet te weten hoeveel geld het bedrijf nodig heeft bij groei. 

6. Mannelijke ondernemers geven hogere cijfers aan zichzelf en de totale directie op alle ervaringsgebieden. 

7. Vrouwelijke ondernemers hebben meer moeite om balans te vinden tussen werk en privé en om regelmatig met afstand naar het bedrijf te kijken. 

8. Vrouwelijke ondernemers hebben 50 procent vaker een opleidingsbudget voor zichzelf dan mannelijke ondernemers. 

9. Niet kunnen loslaten en delegeren is een belangrijke blokkade voor de (door)groeipotentie, met name voor vrouwelijke ondernemers.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Rose

22-11-2012 20:06  |  

Diversiteit loont blijkt uit deze gegevens.
Laten we het hebben over de meer vrouwelijke en de meer mannelijke competenties. Dat maakt het onderwerp diversiteit ook veel diverser en interessanter. Uiteindelijk gaat het ook om diversiteit van competenties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.