Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

KvK gaat op de schop

26 november 2010 - De contributie die ondernemers betalen aan de Kamer van Koophandel kan 60 procent omlaag als ze alleen nog betalen voor registratie in het Handelsregister. Dat zegt directeur Frans van Steenis tegen Het Financieele Dagblad.

Andere taken van de Kamer, zoals voorlichting geven en regiostimulering, zouden dan gefinancierd worden door de ondernemers die daar ook daadwerkelijk gebruik van maken. In dat geval zou de vaste bijdrage voor eenmanszaken van 40 naar 15 euro kunnen, en voor bv’s van 130 maar 50 euro. 

Eén loket
Minister Verhagen van Economische Zaken zei woensdag in de Tweede Kamer dat hij kritisch wil kijken naar de 'hoogte en de complexiteit' van de heffingen. Verhagen zegt dat het in ieder geval de bedoeling is dat het goedkoper wordt, maar vreest tevens dat het vrijwillig maken van de afdracht te weinig geld oplevert om het handelsregister overeind te houden. Daarom kondigde de minister aan één loket te willen voor bedrijven, het zogeheten Ondernemingsplein. Dit zou gerund moeten worden door de KvK, Syntens en andere hulporganisaties voor bedrijven.
Hoe een en ander er uit gaat zien en hoe hoog de heffing nu gat worden, blijft nog even de vraag.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.