Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Startende ondernemers succesvoller met begeleiding

9 oktober 2012 - Hoewel het aantal inschrijvingen in de eerste helft van dit jaar 2,9 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar, begonnen toch ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is echter niet iedere starter even succesvol.

Van de 100 starters bestaan er na twee jaar nog 78 en na vijf jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen. 

Begeleiding van starters

Nederland kent diverse begeleidingstrajecten voor startende ondernemers. In Gelderland, Flevoland en Overijssel is er bijvoorbeeld IkStartSmart. Deelnemers krijgen een coach, budget voor seminars en trainingen, ze worden gefaciliteerd in het opbouwen van een netwerk en ze hebben toegang tot een microkrediet.
De overlevingskans van bedrijven in Gelderland is na vijf jaar lager dan het landelijk gemiddelde, namelijk 53 procent. Maar bij bedrijven die aan IkStartSmart hebben meegedaan, is de kans 80 procent dat ze na vijf jaar nog bestaan. IkStartSmart heeft inmiddels ruim 1.600 ondernemers ondersteund bij het opstarten van een bedrijf. Ondernemers die maximaal vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, mogen meedoen het aan het traject. 

KvK Startersdag

Dat het starten van een eigen bedrijf nog steeds populair is, bewijst ook de animo voor de landelijke Kamer van Koophandel Startersdag. Ook dit jaar verwacht de KvK weer 20.000 bezoekers te mogen ontvangen. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november 2012 op achttien locaties in het land. De toegang voor de Startersdag is gratis.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.