Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Buitenzwembad en boothuis belangrijkste eisen voor exclusieve woningen

13 september 2012 - Een buitenzwembad, boothuis of manege zijn de belangrijkste criteria bij de keuze voor exclusieve woningen. Potentiële kopers van huizen in het topsegment kijken minder naar de aanwezigheid van een jacuzzi, sauna of thuisbioscoop.

Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van de makers van de website Toplocaties.nl. Deze resultaten blijken uit de gegevens van de 3.000 hoogstgeprijsde huizen die op de website worden aangeboden. Dit zijn huizen met vraagprijzen van 700.000 tot tien miljoen euro en zelfs hoger. 

Locaties

Verder tonen de data aan dat vermogende huizenzoekers nog steeds op zoek zijn naar woningen in van oudsher populaire gemeenten zoals Wassenaar en Bussum. Tussen deze favoriete locaties voor vermogende Nederlanders, heeft ook Amsterdam inmiddels een plek in de top vijf van populaire gemeenten voor dit segment veroverd. De top vijf populaire locaties voor huizenkopers in het topsegment bestaat uit:
1. Wassenaar
2. Bussum
3. Blaricum
4. Amsterdam
5. Laren 

Langere verkooptijd
Uit cijfers van het tweede kwartaal van 2012 van Toplocaties.nl en Woningmarkcijfers.nl blijkt dat de theoretische verkooptijd van huizen uit het topsegment boven het Nederlandse gemiddelde ligt. De gemiddelde verkooptijd voor huizen in Nederland ligt op 23,2 maanden, terwijl dit voor huizen uit het topsegment rond de 60 maanden ligt.
Frank Kloppert, uitgever van Toplocaties.nl: "Bij de aanschaf van een huis kijkt men kritisch naar het aanbod. Er worden hoge eisen gesteld aan de locatie en de opstal. Bovendien moet de investering financieel aantrekkelijk zijn. Het is logisch dat de huizenkoper zich interesseert voor de sportieve, outdoor-mogelijkheden die een huis te bieden heeft, aangezien deze kenmerken waarde aan een huis toevoegen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.