Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

IT-ondernemer staat steeds meer open voor andere kredietvormen

20 augustus 2012 - ICT-bedrijven krijgen op dit moment minder snel krediet dan voor de crisis. Van de ICT-bedrijven met minder dan 200 medewerkers ondervindt zelfs bijna twee op de drie moeilijkheden bij het verkrijgen van krediet.

Dat blijkt uit de ICT Kwartaalmonitor van ICT Office, zo schrijft de Telegraaf. Voor het eerst sinds 2008 groeit de kredietverlening aan het mkb in deze branche niet meer, en financieringen tot 250.000 euro zijn zelfs verminderd. Eén op de drie ICT-bedrijven in het mkb betrekt haar kapitaal voornamelijk van banken. Van de de bedrijven met minder dan 200 medewerkers in dienst, lukt het slechts 25 procent dat krediet ook te krijgen. Van de ondernemingen met meer dan 750 medewerkers krijgt 50 procent krediet van de bank. 

Alternatieven

Daarom zoekt het bedrijfsleven naar alternatieve financieringsvormen. Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven noemt het inbrengen van 'eigen geld' en het aanboren van 'durfkapitaal' als kansrijke opties. Een derde noemt 'angel investors', investeerders die met eigen geld in een bedrijf investeren. Hoewel het mkb nog wat twijfelachtig is over crowdfunding, is ruim de helft van de ICT-bedrijven enthousiast over het concept.


Bron: Telegraaf Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.