Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 augustus 2012
 

Inzet mediator bij betalingsachterstand werkt

 
 

Geld innen via incasso mediation leidt vaker tot betaling van facturen door schuldeisers. Dat blijkt uit een pilot van Lindorff, die enkele maanden geleden van start ging.

De buitendienst van het creditmanagementbedrijf laat wanbetalers vooraf weten dat ze langskomen. Het primaire doel van de bezoeken is niet betalen; de mediators kijken vooral naar wat de achtergrond en reden is van de betalingsproblemen. Dankzij de service is het betaalgedrag van deze consumenten verbeterd. 

Probleem bespreken aan de keukentafel

"De persoon die langskomt is een intermediair," zegt Titus Werkman, directeur Operations bij Lindorff. "Het verraste ons hoe welkom de mediators waren. Veel mensen zijn juist blij dat er iemand serieus naar hun problemen kijkt. Het is tenslotte ook in hun belang dat rekeningen worden betaald en om extra kosten voor bijvoorbeeld een deurwaarder te voorkomen. Vaak blijkt aan de keukentafel waar de problemen ontstaan. Zo krijgen mensen die in de problemen zijn gekomen bijvoorbeeld geen huursubsidie, terwijl ze daar wel recht op hebben."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Nanette  |   | 
12-03-2018
 | 
14:09 uur
Dat is een interessante manier van werken. Dit zou vaker toegepast moeten worden. Schuldeisers willen immers gewoon hun geld ontvangen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs