Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 augustus 2012
 

Hoe veilig zijn uw geheimen?

 
 

Hoe veilig zijn uw bedrijfsgeheimen? Als u de resultaten van onderzoek door Iron Mountain moet geloven, helemaal niet. Een derde van de werknemers geeft namelijk toe meer dan eens vertrouwelijke informatie mee te hebben genomen of te hebben doorgestuurd, en dat zo weer te zullen doen als ze van baan veranderen.

Volgens dit onderzoek, gehouden onder 2.000 kantoormedewerkers in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland, worden met name klantbestanden meegenomen door werknemers die het bedrijf verlaten. Ook populair om mee te nemen: presentaties, offertes, strategische plannen en product/dienstomschrijvingen en -plannen. Allemaal informatie die cruciaal is voor het concurrentievoordeel, de merkreputatie en het klantvertrouwen. 

Recht
Ex-werknemers doen dit overigens over het algemeen niet met kwade bedoelingen; ze doen dit omdat ze vinden dat ze recht hebben op deze informatie omdat ze er zelf aan bijgedragen hebben of dat die hen van pas kan komen in hun nieuwe functie. Dit wordt anders als mensen ontslagen worden. Een derde zou in dat geval opzettelijk informatie verwijderen of delen. 

Informatiemanagement
De onderzoekers stellen dat het ontbreken van een goed informatiemanagementbeleid en/of een slechte uitvoering daarvan een grote rol spelen bij informatieverlies. 57 procent van de respondenten zei dat het altijd duidelijk is of informatie vertrouwelijk is, maar een derde dat ze niet eens wisten of hun organisatie richtlijnen had omtrent welke informatie wel en welke informatie het kantoor niet mag verlaten.
Patrick Keddy, directeur bij Iron Mountain: "Bedrijven die bang zijn voor informatiediefstal, bouwen vaak een fort om hun digitale gegevens, en vergeten vervolgens het papier en de mensen…."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs