Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Toenemende vraag naar Polen voor invulling middenkaderfuncties

23 juli 2012 - Tuinders hebben moeite om hun functies op het gebied van logistiek, techniek en middenkader ingevuld te krijgen, doordat er te weinig aanbod is van gekwalificeerde mensen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor deze functies doen zij daarom steeds vaker met succes een beroep op arbeidsmigranten.

57 procent van de tuinders geeft tevens aan steeds vaker gebruik te maken van Poolse arbeidsmigranten bij het invullen van diverse middenkaderfuncties. Dit blijkt uit onderzoek van Holland Contracting. Directeur Volker van Vuurde: "Het is goed om te zien dat arbeidsmigranten niet meer alleen voor arbeidsintensieve werkzaamheden worden ingezet, maar ook doorstromen naar middenkaderfuncties. Het is een misverstand dat arbeidsmigranten alleen een goede invulling kunnen geven aan productiewerkzaamheden. Een aanzienlijk aantal arbeidsmigranten heeft in hun thuisland een goede opleiding gehad en werkt hier onder dat niveau. Zij hebben ervaring in de tuinbouw opgedaan en spreken de Nederlandse taal, hierdoor kunnen zij deze functies goed vervullen." 

Arbeidsmentaliteit
Eerder bleek al dat 93 procent van de tuinders niet zonder arbeidsmigranten kan bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Met name de productiviteit en de arbeidsmentaliteit werden als belangrijke criteria genoemd voor het inzetten van arbeidsmigranten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.