Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 juli 2012
 

Nieuw beautymerk bij Europese top van studentenbedrijven

 
 

Het was een zware maar eerlijke strijd. De Europese HBO-finale voor studentenbedrijven zit erop. De twee vrouwelijke studentondernemers van KICK streden vorige week in Macedonië tijdens ‘European Enterprise Challenge’ om de titel Beste HBO-bedrijf van Europa.

De inspanningen vooraf mochten niet baten, ze wonnen helaas geen prijs. Maar ‘het was een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring’. KICK nam het op tegen nationale afvaardigingen uit elf Europese landen. De winnaar kwam uit het Verenigd Koninkrijk en bedacht en ontwikkelde een waterafstotende golf-handdoek voor meer grip tijdens het golfen. Tijdens de Europese finale presenteerden alle studentondernemers hun bedrijfsresultaten aan zowel een vakjury als aan het publiek. President van Macedonië Gjorge Ivanov opende het evenement. 

Onbetaalbare ervaring
Marieke Jager en Yvonne Spiero uit Eindhoven wonnen onlangs met hun bedrijf KICK - - de Nationale Finale van Jong Ondernemen en mochten daarom meedoen aan de Europese finale. De dames zetten in een half jaar een eigen onafhankelijk beautymerk op de markt, een merk waaronder meerdere producten vallen zoals een beautyboek, een parfum en een glossy. Marieke Jager, directeur van KICK, over hun deelname aan de Europese finale: "Wat een belevenis! Het was echt fantastisch om mee te maken. We hebben hier in Skopje gezien hoe jong ondernemerschap in andere landen leeft en gemerkt dat iedereen passie heeft voor zijn bedrijf. Ook bij dit evenement geldt: meedoen is al een hoofdprijs en belangrijker dan winnen. We zien dit als een heel bijzondere ervaring die we meenemen in de verdere ontwikkeling van onszelf en ons bedrijf. Dat is onbetaalbaar." 

MBO-ers ook over de grens

Uit dezelfde koker van Jong Ondernemen kwam ook het beste MBO-studentenbedrijf van het jaar: Express Yourself. Ook zij gaan de Europese wedstrijd aan. De Enschedese ondernemers nemen het van 19-22 juli tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale MBO-finale vindt plaats in het Roemeense Boekarest. Express Yourself ontwikkelde een paardendeken die schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard voorkomt. 

Ondernemerschap ervaren
De studentenbedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of verbeteren een product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, verkopen ze aandelen. Aan de aandeelhouders leggen ze verantwoording af. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.14 0.61 %
Stijgers Dalers
Value8 5.33  5.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.02  -3.3 %
Beter bed 14.54  -2.4 %
Meer beurs