Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuw beautymerk bij Europese top van studentenbedrijven

10 juli 2012 - Het was een zware maar eerlijke strijd. De Europese HBO-finale voor studentenbedrijven zit erop. De twee vrouwelijke studentondernemers van KICK streden vorige week in Macedonië tijdens ‘European Enterprise Challenge’ om de titel Beste HBO-bedrijf van Europa.

De inspanningen vooraf mochten niet baten, ze wonnen helaas geen prijs. Maar ‘het was een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring’. KICK nam het op tegen nationale afvaardigingen uit elf Europese landen. De winnaar kwam uit het Verenigd Koninkrijk en bedacht en ontwikkelde een waterafstotende golf-handdoek voor meer grip tijdens het golfen. Tijdens de Europese finale presenteerden alle studentondernemers hun bedrijfsresultaten aan zowel een vakjury als aan het publiek. President van Macedonië Gjorge Ivanov opende het evenement. 

Onbetaalbare ervaring
Marieke Jager en Yvonne Spiero uit Eindhoven wonnen onlangs met hun bedrijf KICK - - de Nationale Finale van Jong Ondernemen en mochten daarom meedoen aan de Europese finale. De dames zetten in een half jaar een eigen onafhankelijk beautymerk op de markt, een merk waaronder meerdere producten vallen zoals een beautyboek, een parfum en een glossy. Marieke Jager, directeur van KICK, over hun deelname aan de Europese finale: "Wat een belevenis! Het was echt fantastisch om mee te maken. We hebben hier in Skopje gezien hoe jong ondernemerschap in andere landen leeft en gemerkt dat iedereen passie heeft voor zijn bedrijf. Ook bij dit evenement geldt: meedoen is al een hoofdprijs en belangrijker dan winnen. We zien dit als een heel bijzondere ervaring die we meenemen in de verdere ontwikkeling van onszelf en ons bedrijf. Dat is onbetaalbaar." 

MBO-ers ook over de grens

Uit dezelfde koker van Jong Ondernemen kwam ook het beste MBO-studentenbedrijf van het jaar: Express Yourself. Ook zij gaan de Europese wedstrijd aan. De Enschedese ondernemers nemen het van 19-22 juli tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale MBO-finale vindt plaats in het Roemeense Boekarest. Express Yourself ontwikkelde een paardendeken die schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard voorkomt. 

Ondernemerschap ervaren
De studentenbedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of verbeteren een product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, verkopen ze aandelen. Aan de aandeelhouders leggen ze verantwoording af. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.