Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Online industrie in 2011 flink gegroeid

14 juni 2012 - Het jaar 2011 is een succesvol jaar geweest voor Nederlandse internetbureaus. Dat blijkt uit het onderzoek dat Platform Internetbureaus Nederland (PIBN) jaarlijks doet naar de financiële resultaten van alle aangesloten leden. De omzet van de PIBN-leden is, volgens verwachting, in 2011 gegroeid met veertien procent.

De cijfers waarop PIBN zich baseert zijn afkomstig van de top van de Nederlandse internetbureaus, die de branchevereniging vertegenwoordigt. De leden werken voor een groot aantal klanten die in 2011 flink geïnvesteerd hebben in hun online kanalen. Jonas Nouwen, directeur van PIBN: "Ondanks dat de marges in onze markt onder druk staan, vergaat het de internetbureaus die zich bij onze branchevereniging hebben aangesloten goed. We hebben de omzetvoorspellingen van vorig jaar waargemaakt, wat niet alleen betekent dat de branche gezond is. We hebben ook in 2011 producten voor onze klanten opgeleverd die door miljoenen mensen dagelijks worden gebruikt." 

Resultaten

PIBN kijkt bij dit kengetallenonderzoek naar de bruto bureau-omzet. Deze omzet is conform verwachting gegroeid met veertien procent. De nettowinst van alle PIBN-leden lag in 2011 op 9,2 procent van de omzet. Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat kosten voor externe inkoop, van onder ander freelancers, omhoog is gegaan van vijftien procent in 2010 naar 21 procent van de omzet in 2011. 

Verwachtingen 2012

PIBN verwacht dat de stijgende lijn in 2012 geconsolideerd wordt. De PIBN-leden verwachten een groei in bestedingen van circa zestien procent en een winstgevendheid van circa twaalf procent. Daarbij verwachten zij dat de inzet van flexibele arbeidskrachten op het niveau blijft van 2011.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.