Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Pon exclusief importeur van Bugatti

13 juni 2012 - Pon’s Automobielhandel is vanaf 11 juni exclusief importeur van Bugatti in Nederland. Deze nieuwe samenwerking is een logische keus voor zowel Pon als Bugatti, gezien de ruime ervaring die de Nederlandse importeur heeft met exclusieve automobielen.

Zo importeert Pon’s Automobielhandel al tientallen jaren Porsche, een merk dat evenals Bugatti behoort tot de Volkswagen Groep. 

Bugatti
Bugatti Automobiles S.A.S. is in 1909 opgericht door de kunstenaar en ingenieur Ettore Bugatti. Zijn auto’s stonden bekend om hun beeldschone ontwerpen, hun lichtvoetigheid en de geavanceerde technologie. In de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw wonnen auto’s van Bugatti meer races dan concurrerende merken. 

Veyron 16.4
Na de sluiting van de fabriek in 1957 kocht Volkswagen Groep het merk in 1998 met de bedoeling het nieuw leven in te blazen. De eerste nieuwe Bugatti, de Veyron16.4, rolde in 2005 van de band. De laatste versie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren, is in juni 2011 verkocht. 

Grand Sport
Momenteel heeft het merk de 1.001 pk sterke roadster Grand Sport in het leveringsprogramma, naast de nog krachtiger roadster Vitesse met een vermogen van 1.201 pk. Van beide modellen produceert Bugatti gezamenlijk slechts 150 exemplaren, 69 daarvan zijn al verkocht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.