Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gratis advies en exposure voor startende duurzame ondernemers

12 juni 2012 - Mondiale duurzaamheid kan alleen bereikt worden met bevlogen, creatieve en inventieve mensen. Deze pioniers moeten de motivatie, het geloof en doorzettingsvermogen van oude ontdekkingsreizigers in hun bloed hebben om succesvol te kunnen worden en de wereld een stuk verder te helpen op duurzaamheidsgebied.

Beco wil deze startende duurzame ondernemers steunen met kennis, experts, netwerk en overige faciliteiten zodat zij echt een stap kunnen zetten op onbekende terreinen. Beco voegde vorig jaar daad bij woord met het uitschrijven van de competitie: ‘Sustainable Hero Award’. 

Winnaar 2011: OAT Shoes

OAT Shoes, bedenker van hip and happening schoenen op basis van natuurlijke materialen en afbreekbare kunststoffen, ontving uit handen van Beco en Eneco de eerste Sustainable Hero Award. OAT Shoes maakt schoenen van materialen die volledig afbreekbaar zijn. En als klap op de vuurpijl kan de eigenaar de schoenen na gebruik planten, waarna de schoen uitgroeit tot een boom. OAT Shoes viel op door een product dat geproduceerd is met onschadelijke materialen, het potentiële verdienmodel en de X-factor van het product. Als winnaar ontving OAT Shoes een pakket duurzaamheidsadvies van Beco-experts en een HollandseWind cheque voor bedrijven ter waarde 2.500 euro van Eneco. OAT Shoes heeft het geld van Eneco besteed om de productie van 2012 klimaatneutraal te maken en de energiekosten te dekken. De Beco adviesuren hebben ze besteed aan het opstellen van een Levenscyclus Analyse (LCA) van hun nieuwe collectie. 

Runner-up 2011: BambooBasics

Naast OAT Shoes ontving BambooBasics in de 2011 editie de Sustainable Hero stimuleringsprijs. BambooBasics heeft een ‘total building concept’ ontwikkeld met een concurrerend constructiemateriaal op basis van een slim verduurzamingsproces van lokaal gewonnen bamboe in Madagascar. BambooBasics wint als runner-up duurzaamheids-coaching van Beco en een Groen cheque ter waarde van 1.000 euro van Eneco. Hier hebben ze human powered gereedschap van gekocht en een deel in verder onderzoek naar verduurzaming van het constructie materiaal gestoken. 

Voorinschrijving Sustainable Hero Award 2012

De inschrijving voor de nieuwe helden van de 2012 competitie is inmiddels gestart. Ondernemers die na januari 2009 in Nederland een onderneming hebben opgestart op basis van een duurzaam concept kunnen zich melden. Ook internationale organisaties met een duidelijke link naar Nederland of initiatieven die binnen een jaar de markt op gaan, kunnen zich aanmelden. De inschrijving sluit op 28 september 2012. Maar schrijft u zich in tijdens de voorinschrijving dan werkt Beco vanaf dan al aan uw zichtbaarheid en krijgt u extra coaching bij het uitwerken van uw business plan. De voorinschrijving sluit op 8 juli.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.