Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederland nog steeds aantrekkelijk voor Poolse arbeidsmigranten

8 juni 2012 - Bijna de helft van de Poolse arbeidsmigranten (48 procent) vindt Nederland nog steeds een aantrekkelijk land om te werken. De waardering die werknemers wordt geboden voor de invulling van het werk wordt als een van de meest positieve aspecten van werken in Nederland genoemd.

Dit blijkt uit onderzoek onder de uitzendkrachten van Holland Contracting. Directeur Volker van Vuurde: "Ik ben blij om te zien dat bijna de helft van de Poolse arbeidsmigranten nog graag in Nederland wil werken. Poolse arbeidsmigranten zijn van groot belang voor de invulling van arbeid in de tuinbouwsector. De maatschappelijke discussies over het vervangen van arbeidsmigranten door langdurig werklozen en het creëren van het beeld dat alle Polen overlast veroorzaken, zijn ontwikkelingen die Nederland voor arbeidsmigranten minder aantrekkelijk maakt. Ik ben daarom ook enigszins bezorgd. 40 procent van de Poolse respondenten geeft aan te twijfelen over het werken in Nederland en twaalf procent overweegt vertrek naar een ander land in de EU. Om met name de concurrentiepositie van de Nederlandse tuinbouw goed te houden, is aandacht voor deze groep twijfelaars dan ook erg belangrijk."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.