Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

8 juni 2012 - Zomaar een idee: een tas maken van de groene bekleding van treinbanken. Of een boek ontwerpen waarin u uw wensen voor de periode na uw dood kunt vastleggen. Tijdens de finale van ‘Studentenbedrijf van het jaar’ vandaag worden de beste ideeën van jonge ondernemers van MBO- en HBO-instellingen bekroond.

Met de competitie wil Stichting Jong Ondernemen de jonge ondernemers een start geven in hun carrière. Het initiatief wordt onder andere ondersteund door Twinfield, ABN-AMRO, de Kamer van Koophandel, Ministerie van Financiën en nog vele andere bedrijven. 

Ondernemerschap essentieel
Stichting Jong Ondernemen benadrukt het belang van ondernemerschap voor Nederland. Door te investeren in passend onderwijs toegespitst op het ondernemerschap, leren jonge ondernemers over hun mogelijkheden op de ondernemersmarkt. Vandaag strijden vier MBO- en vier HBO- finalisten om de titel van ‘Studentenbedrijf van het jaar’, waarvan de winnaar door mag naar de Europese finale in Roemenië of Macedonië. Bovendien reikt Stichting Jong Ondernemen tevens een duurzaamheidprijs en innovatieprijs uit. 

Uiteenlopende ideeën
De ideeën onder de genomineerden lopen ver uiteen. Een paar voorbeelden: O-Box introduceert de RapidRoller, een houder voor een smartphone waarbij u overal uw smartphone kunt gebruiken. De studenten achter het bedrijf Impact creëerden een boek met een vragenlijst over uw wensen voor de periode na uw dood. Scan ’n Cook bedacht een kookboek met scancodes voor de instructievideo van het recept, BoomBell SC presenteert een draagbare muziekspeaker en 2nDare maakt leren tassen uit de oude bekleding van NS-treinen. Kijk hier voor meer finalisten. 

Word ambassader of sponsor
André Kwakernaat, CEO en oprichter van Twinfield vertelt over het initiatief: "Het klinkt cliché, maar jongeren hebben de toekomst. Het is belangrijk deze groep te stimuleren zich verder te ontwikkelen. We dragen de stichting daarom niet alleen een warm hart toe, maar willen ook actief bijdragen. Er is binnen deze groep veel diversiteit, maar bovenal veel potentie. Ik wil mijn collega-ondernemers oproepen zich bij dit initiatief aan te sluiten, zodat de jeugd de kansen krijgt die ze verdient.’ Kwakernaat schreef een blog met tips voor de startende ondernemer: do’s en dont’s. Inschrijven als ambassadeur of sponsor voor Jong Ondernemen kunt u doen via deze link.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.