Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Duurzame kinderbedjes en innovatief eetplezier in finale Jong Ondernemen

30 mei 2012 - Duurzame kinderbedjes, obligaties in zonne-energie, mobiele speakers en bordjes met een dubbele bodem. Deze producten zijn door naar de finale van de Innovatie- en Duurzaamheidwedstrijd. Op 8 juni wordt beslist wie het ‘Meest Duurzame en Meest Innovatieve Studentenbedrijf van het Jaar’ zijn.

De Duurzaamheid- en Innovatiewedstrijd is een initiatief van Jong Ondernemen. Uit alle inzendingen heeft een vakkundige jury vier finalisten gekozen, twee in de innovatiecategorie en twee voor de categorie duurzaamheid. Alle teams lieten zien op welke manier zij duurzaamheid of innovatie in hun bedrijfsfilosofie hebben geïntegreerd. De finalisten strijden om de titel tijdens de nationale finale van Jong Ondernemen, waarbij het Studentenbedrijf van het jaar wordt gekozen. 

Duurzame kinderbedjes
Studentenbedrijf Daycare Furniture van Hogeschool Zuyd uit Heerlen bedacht een automatische sluiting van kinderbedjes voor kinderdagverblijven. Jurylid Josine Janssen van Enviu: "Complimenten: in hun ontwerp en het materiaal is het duurzame karakter al meegenomen." Green Clubs van Hogeschool Rotterdam wil leden van sportscholen stimuleren om te investeren in zonne- en dus duurzame energie. Sporters kopen obligaties op zonnepanelen om hun sportschool te financieren. 

Innovatie in muziek en eetplezier

Alfons Laudy van NL Octrooicentrum beoordeelde de inzendingen voor de innovatiecategorie. De studentondernemers van BoomBell van Hogeschool Windesheim in Zwolle werden geselecteerd. Zij ontwikkelden een losse speaker waar meerdere stekkertjes in geplugd kunnen worden. Laudy: "Een mooi ontwerp, goed en direct te verkopen, goed doordacht en multi inzetbaar." Om kinderen meer eetplezier te bieden ontwikkelde ProSix een bordje met een dubbele bodem en een transparante bovenkant, waar een tekening en potloden in zitten.
Laudy: "De innovaties zijn dit jaar weer beter dan voorgaande jaren. Het is geweldig om te zien dat studenten in zo’n korte tijd dergelijke initiatieven bedenken en ontwikkelen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.