Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 mei 2012
 

Jong MKB Nederland pleit voor MKB Steunfonds

 
 

Als het recente Lenteaccoord doorgang vindt, zullen veel mkb'ers het zwaarder gaan krijgen. Maatregelen als verhoging van de BTW en verhoging van de accijns, treffen veel ondernemers recht in het hart.

Door de bijtellingregeling voor de auto van de zaak (waaronder ook bedrijfsauto's en busjes) en het wegvallen van de onbelaste km-vergoeding, zullen MKB ondernemers maandelijks honderden euro's netto meer kwijt zijn. Tijd om aandacht te vragen voor het MKB, de banenmotor van Nederland, vindt Tatjana Sormaz, voorzitter van Jong MKB-Nederland. "Een landelijk geregeld MKB-STEUNFONDS zou uitkomst kunnen bieden."

Ondernemers hebben het zwaar
Heel veel bedrijven gaan het enorm moeilijk krijgen met de komende maatregelen, aldus Sormaz. "Veel ondernemers leven op de rand van het minimum bestaansinkomen. Nu de lasten zwaarder worden en de koopkracht terug zal lopen, snijdt het mes negatief aan twee kanten. Naar verwachting zullen duizenden MKB bedrijven de deuren moeten sluiten omdat zij de kosten niet meer zullen kunnen dragen. Dit zal inhouden dat niet alleen deze ondernemers noodgedwongen zullen moeten stoppen, maar ook dat hun medewerkers hun baan kwijt zullen raken. Het wrange is dat er voor ondernemers niet veel is geregeld is op het gebied van steun. De gebruikelijke volgorde is: faillissement, schuldsanering gedurende enkele jaren en dan eventueel moeizaam opnieuw beginnen. Waar een medewerker in dienstverband na een faillissement een uitkering ontvangt, worden ondernemers als het ware gestraft voor hun ondernemingsdrift. Over deze keerzijde hoor je nog te weinig en dat moet veranderen." 

Steunfonds
Sormaz pleit voor de instelling van dit MKB-STEUNFONDS. Eén landelijk fonds dat MKB'ers en zzp'ers ondersteunt die het moeilijk hebben. Ondernemers met een degelijk ondernemersplan zouden hiervoor in aanmerking moeten komen. Dit fonds zou deels gevuld kunnen worden uit de extra inkomsten van de op hand zijnde autokostenverzwaring en BTW- en accijnsverhoging.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 195.03 -27.38 %
Stijgers Dalers
Binck 4.56  4.4 %
Tomtom 9.62  4.1 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.48  -4 %
Boskalis wes 30.14  -2.4 %
Meer beurs