Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Z-ZIP. NL, vangnet voor freelance koks

23 april 2012 - Nederland heeft circa 600.000 actieve ZZP-ers, waarvan ongeveer 800 freelance koks. Als een freelance kok ziek is, of te maken krijgt met een overlijdensgeval is er momenteel niets geregeld. Z-zip.nl speelt hierop in en probeert in geval van verhindering vervanging te verzorgen.

Wat doet u, als freelance kok, als u of uw kind plotseling ziek wordt, of als er sprake is van een overlijdensgeval in uw familie? Voor freelance koks is er niets geregeld in dit soort situaties. Zowel de kok, als de opdrachtgever komt dan voor een lastige situatie te staan. Om dit probleem te ondervangen lanceert Bas Vogel de website Z-zip.nl. 

Hoe werkt het?

Als de ZZP-er ziek is belt, mailt of sms't deze naar Z-zip.nl. Z-zip verstuurt vervolgens een e-mail naar de freelancers die zich hebben aangemeld op de website. Indien hier geen reactie op volgt wordt er tevens een sms verzonden. Als een collega-freelancer de opdracht kan en wil overnemen dan neemt deze zelf contact op met de opdrachtgever. De verrekening verloopt altijd rechtstreeks via de opdrachtgever, met een minimumloon van 29 euro per uur. De kilometervergoeding bedraagt 0,24 euro per kilometer met een maximum van 180 kilometer. Z-zip.nl rekent niets voor het aanbieden van de klussen, waardoor de freelance kok een hoger uurloon ontvangt. 

Aanmelden

Een freelance kok kan zich aanmelden via Z-zip.nl. Inschrijven is alleen mogelijk indien de ZZP-er over een VAR verklaring beschikt. Als de ZZP-er is aangemeld heeft deze de mogelijkheid gebruikt te maken van de diensten van Z-zip.nl. In geval van verhindering probeert z-zip.nl vervanging te verzorgen. Ook heeft de freelancer de mogelijkheid opdrachten over te nemen van zieke collegae.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.