Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Online Accountants zegt convenant Horizontaal Toezicht op

19 april 2012 - De franchiseorganisatie Online Accountants MKB (OAMKB) heeft met ingang van heden het convenant Horizontaal Toezicht opgezegd. Het convenant werd gesloten tussen OAMKB en de Belastingdienst op 29 juni 2011.

Pascale Petiet, directeur van OAMKB, licht de opzegging als volgt toe: "Het idee achter Horizontaal Toezicht, en dan met name de inherente transparantie en vertrouwensband met de Belastingdienst, wordt door OAMKB ondersteund. In de praktijk is echter gebleken dat er nauwelijks behoefte is, zowel bij de klanten als aangesloten partners van OAMKB, om de omgangsbetrekkingen met de Belastingdienst vast te leggen in een convenant." OAMKB is gericht op het MKB en is er dus voor de kleine kantoren. De kostenpost die Horizontaal Toezicht met zich meebrengt (2.500 euro voor het eerste jaar en 1.500 euro in de daaropvolgende jaren) weegt niet op tegen de baten voor onze klanten. In de kosten zijn een handboek, cursus, vaktechnisch overleg en toetsing besloten. 

Goed contact
De aangesloten partners van OAMKB hebben doorgaans al goed contact met de Belastingdienst. Waar nodig wordt vooroverleg met de Belastingdienst gepleegd, zodat de vinger aan de pols gewaarborgd is. De transparantie is op die wijze al gestaafd. Een kosten-batenanalyse heeft OAMKB doen besluiten het convenant op te zeggen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Jan Verstraaten

19-04-2012 09:48  |  

Op zich is er niets mis met horizontaal toezicht. Ik begrijp alleen niet waar die kosten vandaan komen. Wie berekend die kosten dan ?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.