Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

16 april 2012 - De NOS berichtte zaterdag naar aanleiding van een bezoek aan de franchisebeurs ‘Onderneem ‘t’ dat franchise in populariteit is gestegen. Volgens de beursorganisator zijn er in Nederland 600 formules met franchise-ondernemers actief, zoals DA, Jamin, Spar, Febo en Bruna.

Dit meldt NuZakelijk.nl. Zo’n 150 daarvan hebben plannen voor uitbreiding en zijn nog op zoek naar zelfstandige ondernemers.

Voordeel
Het voordeel van een franchise-onderneming boven een zelfstandige onderneming is de bekende naam.  De keten ondersteunt de ondernemer bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en reclame. Bovendien kan een ondernemer makkelijker krediet lospeuteren bij een bank, omdat de keten een bankovereenkomst heeft.

Overgewaaid
Het concept is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Franchising beperkt zich allang niet meer tot de detailhandel en horeca, ook in de financiële dienstverlening en zorg duikt het concept steeds vaker op.


Bron: NuZakelijk.nl Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Partytentverhuur Ned...

5-05-2014 12:21  |  

Franchise wordt inderdaad steeds meer toegepast. Maar het biedt ook vele voordelen zoals ook al genoemd in dit artikel.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.