Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aantal lease-auto's licht gestegen in 2011

3 april 2012 - Het aantal in Nederland geleaste personen- en bestelauto's steeg licht in 2011 en telde eind vorig jaar 683.400 voertuigen, tegen 682.400 eind 2010, een kleine plus van 0,15 procent. De VNA ziet hierin de bevestiging dat leasing ook in deze economisch moeilijke tijden een interessante optie is.

De VNA heeft, mede met het oog op de per 1 juli aanstaande aangescherpte CO2-grenzen voor de BPM en regels voor de fiscale bijtelling, positieve verwachtingen over de nieuwe inzet van lease-auto's, in elk geval tot in de eerste helft van 2012. De in de topjaren 2007 en 2008 nieuw ingezette auto's zullen de komende periode echter zorgen voor een bovengemiddelde uitstroom. Dat heeft een dempend effect op de omvang van het wagenpark. 

Instroom

Renate Hemerik, directeur VNA: "De instroom van nieuwe lease-auto's in het wagenpark was al geruime tijd hoger dan voorgaande perioden, maar pas in het vierde kwartaal van 2011 was de uitstroom wat lager, waardoor het leasewagenpark sinds lange tijd weer een stijgende lijn laat zien. Naast de voordelen die autoleasing biedt op het gebied van outsourcing, is leasing een belangrijke vorm van financiering voor het bedrijfsleven en crisisbestendig bovendien. Het is in deze economisch uitdagende tijden zeer welkom dat bedrijven hun kapitaal niet hoeven te stoppen in een wagenpark, maar kunnen aanwenden voor andere zaken in hun bedrijfsvoering. Steeds meer bedrijven onderkennen dat. Autoleasing is jaarlijks goed voor vier miljard euro aan gefinancierde bedrijfsmobiliteit." 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.