Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Veel nieuwe bedrijvigheid begin 2012

30 maart 2012 - Crisis of niet, heel veel Nederlanders zijn het nieuwe jaar begonnen met het laten schrijven van een ondernemingsplan. Van alle freelance opdrachten die zijn verstrekt in 2012 staat het laten schrijven van een business plan op nummer vier, vergeleken met nummer twintig in het laatste kwartaal van 2011.

Ook populair waren het laten maken van video filmpjes voor onder andere YouTube en advies op het gebied van online marketing. Duizenden opdrachten zijn geanalyseerd waarbij een ondernemer een freelancer zoekt via  Hoofdkraan.nl. De meest voorkomende categorie is het laten maken van een website, gevolgd door het vertalen van een tekst en als derde het laten maken van mobiele applicaties. Deze stonden vorig kwartaal ook al in de top drie. 

PR-advies en secretaresse gewild
Naast de opmerkelijke stijging van het maken van ondernemingsplannen, valt op dat PR advies veel meer voorkomt in dit kwartaal en dat de vraag naar freelance personal assistants en secretaresses stijgt. Minder populair zijn opdrachten waarbij zakelijke schrijvers gevraagd worden en advies op het gebied van social media. 

Meer freelance opdrachten
Floor Poot, Operations Directeur van Freelancematch.nl: "Er zijn in bijna alle categorieën meer opdrachten dan het laatste kwartaal van 2011. We zien een duidelijke trend dat ondernemers steeds vaker eerst via het internet gaan kijken of ze een bepaalde expertise kunnen krijgen. De crisis lijkt deze beweging alleen maar te versterken. We horen regelmatig dat ondernemers als ze niet al een vertrouwde relatie hebben om hen te helpen bij een project eerst even kijken of ze iemand kunnen vinden via het internet." 

Top twintig meest populaire Freelance-opdrachten
1. Website Laten Maken
2. Vertalen
3. Mobiele Apps
4. Ondernemingsplan
5. PHP
6. Boekhouden
7. Illustreren
8. Wordpress
9. Logo Design
10. Joomla
11. Zakelijk Schrijven
12. Video Productie
13. Grafisch Vormgeven
14. Website Design
15. 3D/CAD Tekenen
16. DTP
17. Accountancy
18. Web Content
19. Software Ontwikkelen
20. Magento

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.