Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

28 maart 2012 - ALD Automotive constateert een stijging in het aantal vragen en verzoeken van klanten rondom het vroegtijdig beëindigen van leasecontracten. Reden hiervoor is de wijziging in de bijtelling die op 1 juli 2012 wordt doorgevoerd.

Leaserijders willen voor deze datum een nieuw contract afsluiten zodat de nieuwe, zuinige leaseauto gedurende de komende jaren nog in een gunstige bijtellingscategorie blijft vallen. Vooral de registratiedatum van de nieuwe auto is daarbij voor leaserijders erg belangrijk. 

Nieuwe regeling
Per 1 juli 2012 veranderen de bijtellingscategorieën (0, 14, 20 of 25 procent) zelf niet, maar de CO2-grenzen voor 14 en 20 procent bijtelling worden aangescherpt. Dit betekent dat op basis van huidige gegevens bijna 700 modeluitvoeringen in een andere categorie zullen vallen. Ongeveer twintig procent daarvan gaat van 14 naar 20 procent en 80 procent van 20 naar 25 procent. Echter voor kentekens van zuinige auto’s die vóór 1 juli 2012 te naam zijn gesteld, blijft het lage bijtellingspercentage gedurende vijf jaar gelden. Dit heeft als gevolg dat veel leaserijders nog voor 1 juli 2012 hun nieuwe auto in ontvangst willen nemen. 

Nieuwe grenzen in 2013
Leaserijders die aan het einde van dit jaar de keuze voor een nieuwe leaseauto maken, moeten rekening houden met het feit dat de CO2-schijfgrenzen per 1 januari 2013 opnieuw worden aangepast.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.