Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

SP en MKB-Nederland pleiten voor MKB-toets

22 maart 2012 - De Nederlandse economie drijft op het MKB maar wetten en regels zijn bijna alleen gericht op grote bedrijven. Daarom pleiten de SP en MKB-Nederland voor een MKB-toets bij nieuwe wetten en regels.

Dat was de conclusie van de speciale MKB-dag die de SP en MKB-Nederland op 18 maart organiseerden. Het voorstel voor een MKB-toets kwam van Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. SP-Tweede Kamerlid Een MKB-toets is vorig jaar op voorstel van SP-Europarlementariër Dennis de Jong al ingevoerd bij het Europees Parlement. 

Financiering en spookfacturen
Op de MKB-dag is ingegaan op de actuele problemen van het MKB, waaronder financieringsproblemen en spookfacturen. SP-Europarlementariër Dennis de Jong: "Een ondernemer heeft vaak geen tijd om een nepnota goed te beoordelen. Deze oplichters werken steeds vaker door heel Europa, er moet dan ook op Europees niveau worden samengewerkt om deze criminelen te pakken. In Nederland is er al een meldpunt acquisitiefraude."


Bron: SP Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Antonie Kerstholt

22-03-2012 10:16  |  

Invoering van een MKB toets is een goed plan. Maar ook het MKB is een verzameling ondernemingen die in schaalgrootte sterk kunnen verschillen. Steeds meer MKB is ZZP en ZZP plus.En ook dat heeft consequenties voor de gevolgen en impact van wet en regelgeving.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.