Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jacqueline Zuidweg gekozen als Zakenvrouw van het Jaar 2012

21 maart 2012 - Na zeventien jaar opkomen voor meer erkenning voor het MKB in financiële moeilijkheden, is het Jacqueline Zuidweg (46 jaar) gelukt om de schijnwerpers in Nederland meer dan ooit tevoren op dit maatschappelijke probleem te richten.

De directeur van Zuidweg & Partners ondersteunt met haar organisatie namelijk al jarenlang (ex-)ondernemers met financiële problemen bij gebrek aan voldoende kwalitatief goede, landelijke schuldhulpverlening voor het MKB in financiële nood. 

Prix Veuve Clicquot

Op maandagavond 19 maart heeft Zuidweg als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten de prestigieuze Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Schultz Van Haegen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. De extra zichtbaarheid die de prijs met zich meebrengt, gaat de no-nonsense onderneemster inzetten om daar waar mogelijk haar oproep nog krachtiger te laten horen voor meer betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het MKB in zwaar weer. 

Doorn in het oog

Jacqueline Zuidweg: "In Nederland is er voor het MKB veel krachtige en professionele ondersteuning bij het starten van een onderneming maar als het financieel wat minder gaat met die ondernemers is ineens iedereen en alle hulp ver te zoeken en sta je er al snel helemaal alleen voor. En dat terwijl momenteel maar liefst een op de tien ondernemers in ons land in ernstige financiële problemen verkeert. Een dergelijke ondernemer heeft gemiddeld 120.000 euro ongedekte schuld waar hij of zij, zonder goede hulp, niet gemakkelijk van af komt. Nog daargelaten de schade voor alle betrokken schuldeisers. Het moet en kan ook echt anders. We kunnen met elkaar heel veel problemen voor zijn als we hen eerder en beter begeleiden maar ook de MKBers zelf stimuleren om zelf eerder hulp te durven vragen. Zo voorkomen we dat er een taboe ligt op het in financieel nood verkeren van de ondernemer," aldus de strijdbare Jacqueline Zuidweg. 

Overtuiging

De afwezigheid van een betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor ondernemers bij financiële problemen is de reden dat Jacqueline Zuidweg in 1994 is gestart met haar bedrijf. Daarmee heeft Zuidweg & Partners als private onderneming een sterke sociaal maatschappelijke betrokkenheid. De missie van Zuidweg & Partners bestaat uit het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige en landelijk beschikbare schuldhulpverlening aan ondernemers en ex-ondernemers. Dat hier een grote behoefte aan was en is blijkt ook uit het feit dat Zuidweg & Partners anno 2012 inmiddels meer dan 20.000 ondernemers heeft bijgestaan. Meer dan 60 procent van de ondernemers die Zuidweg & Partners helpt maakt een doorstart. Zuidweg & Partners werkt in opdracht van zo’n 160 gemeenten die de schuldhulpverlening voor het MKB mogelijk maken. De gemeente Amsterdam zette als eerste de stap om het MKB hierbij te ondersteunen.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

John Kappeteijn

22-03-2012 10:34  |  

Antonie Kerstholt

22-03-2012 10:44  |  

Het zal zonder meer juist zijn dat 60% van de ondernemers na een traject van schuldhulpverlening volgens de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen een doorstart maakt. Dat moet alleen niet verward worden met het realiseren van een doorstart als een bedrijf going concern een doorstart probeert te maken wanner het in zwaar weer zit.
Wet en regelgeving bepalen dat de ondernemers schuldenvrij kunnen worden na een geslaagd schuldhulp verlenings traject. En dat is echt iets anders dan in de fase die vooraf gaat aan een schuldensanering een succesvolle doorstart kunnen realiseren. Voor die groep is een percentage van slechts 10% realistisch te achten.
Wel toont de ervaring van mevrouw Zuidweg aan dat er veel te vaak te lichtvaardig een onderneming gestart wordt. Ondanks alle professionele hulp waar in het artikel over wordt gesproken.Het starten van een onderneming is geen kunst, het succesvol continueren van een onderneming wel.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.