Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwen uit de bijstand door internet ondernemen

21 maart 2012 - Meer vrouwen uit de bijstand is ook tijdens de crisis mogelijk. En wel door middel van internet ondernemen. We hebben net de 104de Internationale Vrouwendag gevierd en wederom moeten constateren dat economische onafhankelijkheid voor vrouwen een punt van aandacht blijft.

Volgens cijfers van E-quality is 60 procent van alle volwassenen in de bijstand vrouw. Dit komt vooral doordat 96 procent van de alleenstaande ouders in de bijstand, vrouw is. Fulltime werk combineren met alleenstaande ouderschap blijkt vaak heel moeilijk. Vanuit huis ondernemen is wel goed te combineren met alleenstaand ouderschap. Met behulp van het internet is het nu makkelijker dan ooit om vanuit huis succesvol te ondernemen. 

Combinatie van off- en online ondernemen
Sabriye Dubrie is ervaringsdeskundige. Als bijstandsmoeder in 2010 was zij hard op zoek naar een manier om uit de bijstand te komen. Dit wilde zij combineren met de fulltime zorg voor haar twee jonge kinderen. Dertien maanden later is zij uit de bijstand. Zij bouwde een informatiesite voor ondernemers met radio en internet tv programma over zakelijk succes op het internet - Het FMK Project. Zij helpt nu ondernemers zakelijk succesvol te zijn op het internet. "Je merkt gewoon dat de uitkeringsinstanties niet echt weten hoe zij mensen met een ondernemersgeest moeten ondersteunen. Daarom worden er vaak dure trajecten ingekocht bij expertbureau’s op het gebied van ondernemen. En hoewel deze bureau's veel ervaring hebben op het gebied van ondernemen, de kennis over online ondernemen of bricks and clicks, een combinatie van offline en online ondernemen is nihil." 

Internetonderneming
Dit verklaart dan gelijk ook het falen van zoveel potentieel succesvolle ondernemingen. Ondernemers die waardevolle diensten en producten leveren, maar worstelen omdat zij niet weten hoe zij zichzelf op het internet zichtbaar moeten maken. Dat hoeft echter geen worsteling te zijn, met de juiste kennis is het helemaal niet zo moeilijk om een succesvolle internetonderneming op te bouwen rondom uw expertise, dienst of product. 

Verbeteren financiële positie
Sabriye ziet het zo vaak gebeuren. Geweldige workshops die maar met moeite gevuld worden. Teveel aanbod? Misschien, maar vaak is het ook gewoon een kwestie van de juiste technieken toepassen. "Onlangs hield een vriendin een workshop die ik graag wilde volgen. Deze vrouw had zich binnen twee jaar uit bijna 50.000,00 euro schuld gewerkt en helpt nu andere vrouwen hun levens financieel gezond te maken. Je zou denken dat de aanmeldingen binnen zouden vliegen. Het is immers bekend dat ook vrouwelijke ondernemers het financieel niet zo goed doen."
Cijfers van 2011 laten zien dat 60 procent van de vrouwelijke ondernemers minder dan 50.000 euro per jaar omzetten. De workshop dreigde niet door te gaan omdat er onvoldoende aanmeldingen waren. En dat terwijl er zo'n dringende behoefte is onder vrouwen om hun financiële positie te verbeteren. Sabriye schreef een blogartikel en zette dat uit op social media. Slechts een week voor de datum van de workshop. Maar ondanks dat begonnen de aanmeldingen binnen te stromen. 

Zichtbaarheid op internet
Sabriye: "Dat is dan wat mij betreft ook waar uitkerende instanties in zullen moeten investeren, in het meegaan met de tijd. Het aanbieden van trainingen waarin ondernemers leren hoe zij zichzelf en hun bedrijf zichtbaar maken op het internet. Trainingen op het gebied van social media marketing, want leren Twitteren is nog niet hetzelfde als social media als marketingtool inzetten." Maar ook trainingen op het gebied van professionele presentatie. Veel van de huidige trainingen zijn op een te laag niveau en sluiten niet aan bij het huidige ondernemerschap, dat online een steeds groter leven krijgt.
‘Ik weet hoeveel talent er zit in de bijstand en hoe dit vaak door de maatschappij, de politiek en de uitkerende instanties zelf wordt onderschat. Er bestaat zo'n onwerkelijk beeld over de bijstandsmoeder. Ik weet echter zeker, geef die vrouwen een laptop, de juiste trainingen en zij zullen stuk voor stuk binnen de kortste keren bloeiende bedrijven opbouwen en de bijstand gedag kunnen zeggen. Dat is niet alleen goed voor hen zelf, maar ook een goede impuls voor de economie."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.