Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB kan besparen door cloud computing

20 maart 2012 - Ondernemers kunnen besparen op hun ict-kosten door over te stappen op cloud computing. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I), zo schrijft NuZakelijk.

Ondernemers kunnen via de cloud bijvoorbeeld sneller en goedkoper e-maildiensten en opslag van data regelen dan wanneer zij zelf een server moeten aanschaffen en onderhouden. Niet alleen aantrekkelijk voor gevestigde ondernemingen maar ook voor starters. 

Obstakels
Een nadeel van cloud computing is dat er nog veel onduidelijkheid is over de beveiliging en controle van gegevens. Ook zijn er zorgen over de leveringszekerheid van sommige diensten.Minister Verhagen van EL&I wil naar aanleiding van de aanbevelingen uit het onderzoek samen met ondernemers en aanbieders van clouddiensten een plan uitwerken om de obstakels weg te nemen.


Bron: NuZakelijk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.