Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

15 maart 2012 - 63 procent van de ZZP'ers vindt dat de nu geldende WW-regeling voor ZZP’ers meer ter discussie moet worden gesteld. Immers, ZZP’ers die mét behoud van hun WW-uitkering gaan ondernemen, zouden zich eventueel met een lager tarief in de markt kunnen zetten. Of ze dit doen of überhaupt willen is natuurlijk de vraag…

ZZP’ers die wel voor eigen rekening en risico ondernemen, zouden daardoor soms gedwongen zijn ook hun tarieven te verlagen, zo stelt ZZP Netwerk Nederland. De gegevens zijn afkomstig uit de resultaten van een groot onderzoek onder de aanwezige ZZP’ers op de Dag van de Zelfstandige gisteren in Utrecht.
 
Oneerlijke concurrentie
ZZP Netwerk Nederland: "Het is een taboe dat maar niet besproken mag worden, zo lijkt het," stelt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Maar het begrip ‘ondernemerschap’ wordt steeds maar weer opgerekt. Het is logisch dat er scheve gezichten ontstaan bij ZZP’ers die wél voor eigen rekening en risico ondernemen terwijl er dus ook steeds meer ZZP’ers zijn die met behoud van hun WW-uitkering aan het ondernemerschap mogen ruiken. Deze oneerlijke concurrentie is niet toelaatbaar. Het Level Playing Field in de vijver waarin de opdrachten worden verdeeld, moet wel hetzelfde zijn." 

Verschil tussen mannen en vrouwen

Overigens gaf 29 procent van de respondenten aan het geen probleem te vinden dat ZZP'ers hun ondernemerschap beginnen mét behoud van een WW-uitkering. Vijf procent meent wel dat deze uitkering tot maximaal een half jaar mag gelden. Verder was er een duidelijk verschil te vinden in de visie van mannen en vrouwen op deze regeling die tot oneerlijke concurrentie leidt. Van de mannen zegt maar liefst 78 procent dat deze regeling moet worden afgeschaft: ondernemen is iets wat je doet voor eigen rekening en eigen risico. Van de vrouwen vindt 44 procent dit.

Doorsturen  |  4  |  Nieuwsbrief

Reacties

Najat Berrzal

15-03-2012 12:02  |  

Laat me raden, de ZZP'ers die dit willen zijn al uit hun startersperiode en willen op deze manier alle boten achter zich verbranden zodat niemand nog een kans waagt?

bij het starten van een onderneming kiezen veel mensen ervoor om een korting te geven als welkom of voor de kennismaking. De ruimte waarin hij dit doet komt of vanuit een dikke lening (die nu niet zo gauw mogelijk is) of vanuit een basis waarmee hij in ieder geval zichzelf niet op water en brood hoeft te zetten.

Ben

16-03-2012 16:00  |  

Zonder deze WW-regeling was ik niet eens aan ondernemen begonnen. Het neemt een belangrijke drempel weg voor starters. Ik vind het een prima regeling, die ook iets minder ondernemende types stimuleert voor hun eigen brood te gaan zorgen.

bram

19-03-2012 13:28  |  

Ondernemingsplan ZZP...

26-03-2012 09:56  |  

''bij het starten van een onderneming kiezen veel mensen ervoor om een korting te geven als welkom of voor de kennismaking. De ruimte waarin hij dit doet komt of vanuit een dikke lening (die nu niet zo gauw mogelijk is) of vanuit een basis waarmee hij in ieder geval zichzelf niet op water en brood hoeft te zetten.'' Klopt helemaal!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.