Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 maart 2012
 

Wie wint zevende MKB Innovatie Top 100?

 
 

Maxime Verhagen maakt op 4 juni op de Floriade in Venlo bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen. Ook wordt de Mercedes Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan díe ondernemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzaamheid en een duidelijke link heeft met mobiliteit.

Er hebben zich 300 innovatieve ondernemers ingeschreven voor deze editie van de MKB Innovatie Top 100 en dat is ruim 30 procent meer dan vorig jaar. De meeste voordrachten zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, op de voet gevolgd door de maakindustrie, de creatieve professionals en de zorgsector. De MKB Innovatie Top 100 is de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve MKB-bedrijven. Het is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en NL Octrooicentrum. De inschrijving sloot eind januari. 

Impact voor de samenleving

In februari gaan de expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, de gerealiseerde omzet en de mate van bescherming. De expertpanels bestaan uit journalisten van toonaangevende vakbladen en ondernemers uit de verschillende sectoren. Na deze voorselectie volgen nog nieuwheidonderzoeken van NL Octrooicentrum waarna de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vaststelt. De jury, die wordt voorgezeten door Alexander Rinnooy Kan (SER), baseert zich op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. De jury was het vorig jaar unaniem een over de winnaar van de zesde MKB Innovatie Top 100: Dacom uit Emmen, met het efficiënte beregeningssysteem. 

Meest onderscheidend

Dacom uit Emmen, Synbra Technology uit Etten-Leur, Agis Automatisering uit Harmelen, NormTEQ uit Hengelo, Mampaey Offshore Industries uit Dordrecht en het Bornse timmerbedrijf Vanderlinden gingen de winnaar van dit jaar voor. De producten van deze ondernemers behoorden tot de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken