Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 februari 2012
 

Ondernemers steunen ontwikkelingslanden via kennisoverdracht

 
 

'Als je als westerling zaken doet in een ontwikkelingsland, hoort daar automatisch bij dat je een bijdrage levert aan de lokale gemeenschap.' Dit blijkt uit een enquête onder de deelnemers aan een seminar van Agentschap NL, met als thema ‘ondernemen in ontwikkelingslanden’.

De meeste ondernemers geven aan een bijdrage te leveren in de vorm van training en kennisoverdracht aan de lokale gemeenschap. Ook via werkverschaffing, een eerlijke beloning en verantwoorde werkomstandigheden wordt de lokale bevolking gesteund. 

Idealistische grondslag
Junte Wasmann, mede-oprichter Heri-Africa: "De reden om in ontwikkelingslanden zaken te doen heeft voor ons voor een groot deel een idealistische grondslag. Wij geloven dat er al technieken zijn, duurzame energietechnieken, die de oude technieken van fossiele brandstoffen kunnen vervangen." 

Private Sector Investeringsprogramma
Agentschap NL ondersteunt ondernemers die nieuwe investeringen willen doen in risicovolle markten. Om de financiële risico’s te verminderen, is er het Private Sector Investeringsprogramma (PSI) opgesteld. Dat vergoedt, onder voorwaarden, 50 procent van de investeringskosten. Agentschap NL beoordeelt projectvoorstellen op economische haalbaarheid en mogelijke positieve effecten die de nieuwe activiteiten hebben op de lokale economie. 

Filmpje
De diensten en producten van Agentschap NL worden toegelicht en inhoudelijk ondersteund door ervaringen van ondernemers in een kort filmpje.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs