Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 februari 2012
 

Verhoging BTW-tarieven niet onmogelijk

 
 

Wellicht gaat ook in Nederland het BTW-stelsel op de schop. Dat schrijft Rendement.nl. De economische crisis duurt voort, en het kabinet is naarstig op zoek naar mogelijkheden om extra te bezuinigen. In dat kader wordt nu gesproken over het verhogen van het hoogste BTW-tarief van 19 naar 20 of zelfs 21 procent.

Een verhoging van het BTW-tarief met één procent kan het kabinet ruim 2,2 miljard opleveren. Even leek het erop dat Weekers het lage BTW-tarief van 6% ongemoeid zou laten, maar daar is hij op teruggekomen. Ook dat tarief zou omhoog kunnen gaan. 

Uniform BTW-tarief

Een andere maatregel die Weekers laat onderzoeken, is het instellen van één uniform BTW-tarief. In dat geval zou het gat tussen het hoge en het lage tarief stapsgewijs verkleinen. Hoe hoog dat uniforme tarief dan zou zijn, is niet bekend.


Bron: Rendement.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.86 -0.10 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Meer beurs