Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 februari 2012
 

Video: Bernard Wientjes in debat met Emile Roemer

 
 

"De SP-plannen om de belastingen te verhogen om het huishoudboekje weer op orde te krijgen zijn een rampzalig plan waarmee Nederland zich uit de markt prijst," zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes in een debat met SP-leider Emile Roemer.


De twee gaan hierover uitgebreid met elkaar in debat in de video-productie Forum Tweegesprek

Harde bezuinigingen
"Er is niks mis mee om de top om een extra bijdrage te vragen," zegt SP-leider Emile Roemer. De SP-leider stelt bovendien dat 'we ons af moeten vragen of een begrotingstekort van drie procent in 2013 wel reëel is." Een begrotingstekort van maximaal drie procent in 2013 is een harde eis in het Europese stabiliteitspact. Volgens Wientjes ontkomen we niet aan harde bezuinigingen omdat Nederland anders met miljarden aan extra rentebetalingen van doen krijgt. 

Langer doorwerken en ontslagrecht
Roemer en Wientjes gaan ook in debat over langer doorwerken en het ontslagrecht. Volgens Roemer zijn de klachten over het dure en starre ontslagrecht 'zwaar overdreven'. Wientjes wijst op de hoge juridische kosten - 'één miljard per jaar, daar kunnen we betere dingen mee doen' - en biedt aan om in ruil ook iets te doen aan de overdreven vormen van flexibiliteit.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Willie23  |   | 
27-02-2012
 | 
05:42 uur
De Heer Wientjes is echt een wolf in schaapskleren,deze persoon is het toppunt van arrogantie zijn eigen prive belangen en ego staan boven de belangen van de werkgeversorganisatie die hij....vertegenwoordigd!
Al een dag naar de verkiezingoverwinst van de PVV kon deze persoon het niet laten om deze democratische gekozen partij publiek te demoniseren.en čen van de redenen zal zijn, eigen prive belang in OS (ontwikkeling Samenwerking) waar de PVV fel tegen gekant is.

Het wordt tijd dat het overkoepeld orgaan van werkgeversorganisatie deze wolf in schaapskleren van de hand doet......want zijn eigen belang en ego vind hij belangrijker dan het belang van zijn eigen doelgroep!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs