Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Video: Bernard Wientjes in debat met Emile Roemer

20 februari 2012 - "De SP-plannen om de belastingen te verhogen om het huishoudboekje weer op orde te krijgen zijn een rampzalig plan waarmee Nederland zich uit de markt prijst," zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes in een debat met SP-leider Emile Roemer.


De twee gaan hierover uitgebreid met elkaar in debat in de video-productie Forum Tweegesprek

Harde bezuinigingen
"Er is niks mis mee om de top om een extra bijdrage te vragen," zegt SP-leider Emile Roemer. De SP-leider stelt bovendien dat 'we ons af moeten vragen of een begrotingstekort van drie procent in 2013 wel reëel is." Een begrotingstekort van maximaal drie procent in 2013 is een harde eis in het Europese stabiliteitspact. Volgens Wientjes ontkomen we niet aan harde bezuinigingen omdat Nederland anders met miljarden aan extra rentebetalingen van doen krijgt. 

Langer doorwerken en ontslagrecht
Roemer en Wientjes gaan ook in debat over langer doorwerken en het ontslagrecht. Volgens Roemer zijn de klachten over het dure en starre ontslagrecht 'zwaar overdreven'. Wientjes wijst op de hoge juridische kosten - 'één miljard per jaar, daar kunnen we betere dingen mee doen' - en biedt aan om in ruil ook iets te doen aan de overdreven vormen van flexibiliteit.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Willie23

27-02-2012 04:42  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.