Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 november 2010
 

Ondernemingen wereldwijd weer op zoek naar personeel

 
 

Ondernemingen wereldwijd zijn weer op zoek naar nieuwe medewerkers. Het is een van de eerste signalen dat economisch herstel en groei weer een duurzame stijgende lijn laten zien.

Dat is de belangrijkste conclusie van het halfjaarlijkse Regus Business Tracker onderzoek onder 10.000 ondernemingen wereldwijd. Meer dan een derde van de bedrijven (36 procent) die werden onderzocht geeft aan dat zij van plan zijn meer mensen aan te nemen. Bedrijven in Nederland blijven achter op het wereldwijde gemiddelde met iets meer dan een kwart (27 procent) dat voornemens is om in 2011 meer mensen aan te nemen. 

Nederland positiever over de toekomst
Het onderzoek geeft een beeld van de opvattingen van meer dan 10.000 senior managers in 78 landen. Zij werden gevraagd naar hun huidige omzet, winstgevendheid, verwachte toekomstige resultaten en hun algemene kijk op nationale economische groei. Deze gegevens vormen de basis voor de Business Optimism Index van het rapport, die een bijzonder beeld geeft van daadwerkelijke prestaties en vooruitzichten op de korte termijn. Wereldwijd gezien liet de index deze keer een veel positiever beeld zien, met meer optimistisch gestemde landen dan zes maanden geleden. In Nederland gaf de index 95 punten aan, een stijging van vijf punten ten opzichte van zes maanden geleden. 

Stagnatie werkloosheid in 2011
De bevindingen zijn met name belangrijk in het licht van recente observaties van het IMF en het ILO, die laten zien dat de wereldwijde werkloosheid op recordhoogte is in de laatste drie jaar (zo'n 210 miljoen mensen in 2007). Beide organisaties hebben gewaarschuwd voor mogelijke problemen voor nationale economieën als deze trend zich doorzet. De resultaten van de Regus Business Tracker zijn een belangrijke aanwijzing dat de wereldwijde werkloosheid zou kunnen stagneren in 2011. 

Overheadkosten moeten omlaag
Mark Dixon, CEO van Regus: "Het voornemen om meer mensen aan te nemen is een duidelijke indicatie van het feit dat ondernemingen voorbereid willen zijn om kansen te grijpen die herstellende markten kunnen bieden. Het is verheugend om te zien dat in Nederland, waar de werkloosheid in augustus 2010 met 4,5 procent een van de laagste was van de Europese lidstaten, ondernemingen nog steeds voornemens zijn om meer personeel aan te trekken." Dixon vult aan: "Ondanks dit optimisme laat ons onderzoek ook zien dat 41 procent van de bedrijven nog steeds op zoek is naar manieren om de overheadkosten te verlagen, op andere manieren dan het verkleinen van het personeelsbestand. Dit laat wereldwijd een voorzichtig optimisme zien. Nu bedrijven op zoek zijn naar manieren om kostenefficiënt te werken, is het onze verwachting dat er steeds meer partijen kiezen voor flexibele manieren van werken voor huidige of toekomstige medewerkers met als doel hen een betere verhouding tussen werk en vrije tijd te bieden en daarnaast een meer flexibele organisatie te hebben."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs