Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Voorkom waterschade tijdens de dooi

13 februari 2012 - Installateursvereniging UNETO-VNI verwacht dat de aangekondigde dooi tot veel waterschade zal leiden. Om schade te voorkomen, kunnen bedrijven en particulieren zelf maatregelen nemen, bijvoorbeeld door goed te kijken of er scheurtjes in leidingen zitten en tijdig deskundige hulp in te roepen.

De afgelopen dagen kwam er bij de loodgieters al een recordaantal meldingen binnen van bevroren leidingen en watermeters. De installateurs verwachten bij het intreden van de dooi een nieuwe hausse aan meldingen. 

Controleren en ontdooien
UNETO-VNI wijst erop dat u zelf veel kunt doen om problemen door kapotgevroren leidingen te voorkomen. Zo is het aan te raden om nu al leidingen te controleren op bijvoorbeeld scheuren. Treft u die aan, sluit dan meteen de watertoevoer af en bel een loodgieter. Controle is vooral belangrijk bij kranen die minder vaak worden gebruikt.
U kunt ook de bevroren leidingen zelf ontdooien om te zien of een leiding kapotgevroren is. Dit kan door met een föhn de leiding te verwarmen. Op het moment dat er weer water door de leiding stroomt, wordt duidelijk of er sprake is van een lekkage en kan deskundige hulp worden ingeschakeld.

Vijf tips voor voorkomen van waterschade
1. Controleer de bevroren leiding op eventuele gaten en scheuren.
2. Ontdooi bevroren leidingen zelf met een föhn en controleer of er weer water uit de kraan komt en er nergens water weglekt.
3. Zet alle radiatoren open en zet de thermostaat niet lager dan zeventien graden.
4. Schakel bij twijfel een loodgieter in.
5. Voorkom problemen in de toekomst door leidingen op vorstgevoelige plaatsen te isoleren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.