Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Oplossend vermogen jonge ondernemers op de proef gesteld

13 februari 2012 - Donderdag 16 februari doen zo’n 120 MBO en HBO studenten mee aan de eerste editie van de National Challenge van het Global Enterprise Project (GEP). Hier zoeken ze een eigen creatieve en innovatieve oplossing voor een actueel zakelijk probleem.

Tijdens de National Challenge werken zo’n 140 studenten van 30 verschillende opleidingen door aan een businesscase. Zij worden hierin ondersteund en beoordeeld door ervaringsdeskundigen van grote internationale bedrijven. Aan de hand van een casus wordt er in teamverband gewerkt aan een eigen creatieve en innovatieve oplossing. Een jury beoordeelt en ondervraagt de teams naar aanleiding van een presentatie. De twee best beoordeelde teams mogen Nederland gaan vertegenwoordigen in Parijs tijdens een internationale challenge, 21 en 22 maart aanstaande. Daar werken de studenten samen, maar concurreren ook tegen studenten uit elf verschillende landen.

Waarvevolle ondernemersvaardigheden
Het GEP-project is een drie-jarig initiatief van de European Round Table of Industrialists, Junior Achievement-Young Enterprise Europe (de moederorganisatie van Jong Ondernemen) en European Schoolnet. Zij willen met dit project meer begrip en bewustzijn over globalisering, ondernemerschap de bijbehorende vaardigheden creëren onder jongeren. Die zakelijke vaardigheden hebben de studenten straks nodig om te overleven in het bedrijfsleven van de 21ste eeuw. Niet alleen worden de ondernemersvaardigheden tijdens het GEP op de proef gesteld, maar ook rekenen, samenwerken, presenteren en hun wetenschappelijke vaardigheden worden getest voor het oplossen van een reëel probleem uit de echte zakenwereld.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.