Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Topdrukte bij verwarmingsbedrijven

7 februari 2012 - Als gevolg van de kou is het bij verwarmingsbedrijven momenteel topdrukte. Verwarmingsmonteurs moeten vooral uitrukken om oudere cv-ketels en ketels die niet goed zijn onderhouden aan de gang te krijgen.

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, raadt consumenten en bedrijven aan cv-ketels jaarlijks te laten onderhouden en oudere cv-toestellen te vervangen. 

Jaarlijkse controle
De verwarmingsbedrijven hebben het vooral druk, doordat oudere ketels die ook nog eens niet regelmatig zijn onderhouden in storing gaan. Juist in een koude periode moet een cv-toestel op vol vermogen draaien en dan openbaren zich meestal de problemen. UNETO-VNI adviseert dan ook om het cv-toestel jaarlijks te laten controleren. Dat is niet alleen belangrijk om storingen aan de ketel te voorkomen, maar ook belangrijk vanuit het oogpunt van veiligheid en de energiezuinigheid. Een goed afgestelde cv-ketel verbruikt namelijk minder gas.

Vervanging
Het is volgens de installateursvereniging raadzaam om een cv-ketel tijdig te vervangen. Een cv-ketel heeft normaal gesproken een levensduur van zo'n vijftien jaar. De nieuwe lichting cv-ketels is volgens UNETO-VNI alweer een stuk energiezuiniger dan de oude, waardoor de energierekening na vervanging lager uitvalt.

Vijf tips voor veilig en comfortabel gebruik van de cv-installatie 
1. Isolatie is prima, maar sluit ventilatieroosters nooit af. Een gebrek aan ventilatie kan levensgevaarlijk zijn!
2. Isoleer in onverwarmde ruimten (kruipruimte, bergzolder, garage) de CV-leidingen.
3. Stel bij strenge vorst de thermostaat niet lager in dan zeventien graden. Daarmee voorkomt u bevriezing.
4. Draai bij vorst de radiatoren een beetje open.
5. Laat uw CV-ketel ieder jaar controleren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.