Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Innovatiefonds voor vernieuwende mkb'ers

23 januari 2012 - Grote én kleine vernieuwende bedrijven, kunnen sinds 1 januari een beroep doen op het Innovatiefonds MKB+. Innoveerders die door banken als te riskant worden bestempeld en daardoor een krediet wel kunnen vergeten, kunnen dankzij dit fonds toch nog (sneller) hun financiering rond krijgen.

De Telegraaf legt uit. Het Innovatiefonds MKB+ stelt tot en met 2015 500 miljoen euro beschikbaar aan innovatieve ondernemers. Sinds 1 januari staat het fonds open voor investeerders in de creatieve industrie, zoals architectuur, mode, design en nieuwe media. 

Meefinancieren
Het Innovatiefonds MKB+ kan als een van de investeerders tot maximaal 50 procent meefinancieren. De andere private investeerders ontvangen bij goed presterende fondsen 80 procent van de rendementen uit deze fondsen. Ondernemers kunnen al met projecten vanaf 150.000 euro bij het fonds aankloppen. De innovatiekredieten worden rechtstreeks verstrekt aan ondernemingen en aan investeringsfondsen. Een derde van de kosten die met ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten gepaard gaan, kan worden gefinancierd. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in een subsidie.


Bron: De Telegraaf Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.