Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

14 december 2011 - Zzp’ers in Nederland reageren vol ongeloof op het voorstel van Tweede Kamerlid Marjet Hamer (PvdA) om een minimumtarief voor hen in te voeren. Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland: "Ondernemen doen we voor eigen risico en rekening. We zijn verantwoordelijk voor de keuzes die we zelf maken. Dat is de essentie van het zelfstandig bestaan."

"Alle zzp’ers zijn ooit als starter naar de Kamer van Koophandel gegaan. Vanaf het moment van inschrijving is men ondernemer. De tarieven van een ondernemer worden bepaald door de onderhandelingen die de zzp ’er voert met zijn opdrachtgevers. Een minimumtarief is volstrekt onacceptabel," vervolgt Helmers. "De PvdA behandelt de zzp’er nog steeds als werknemer. Door keer op keer dit soort voorstellen te communiceren, wordt de beeldvorming rondom het ondernemerschap zzp’er ernstig beschadigd." 

Creatief en flexibel
"De buitenwereld denkt intussen dat de zzp’er een zielige groep onderbetaalde werknemer is, en daar wil men logischerwijze dan niet meer mee samenwerken," meent Jerry Helmers. "Het tegengeluid moet dus nog krachtiger weerklinken. De Zelfstandige Zonder Personeel heeft namelijk bewust voor het ondernemerschap gekozen, is creatief, innovatief, deskundig en kan sneller dan het MKB reageren op veranderingen in de markt." 

Eigen antwoord
"Dat het zzp-schap in crisistijden niet altijd even makkelijk is, erkennen we," besluit Helmers. "Maar de ondernemende zzp’er formuleert daar zijn eigen antwoord op. We moeten zien te voorkomen dat alle gekozen vrijheden worden ingeperkt."

Doorsturen  |  7  |  Nieuwsbrief

Reacties

D. v. Asperen

15-12-2011 10:36  |  

Helemaal met ZZP Netwerk Nederland eens; het is echt ongekend naief dat de PvdA dit soort voorstellen doet. Deze partij is langzamerhand wereldvreemd aan het worden.

Rudolf

15-12-2011 10:43  |  

Partij van de gek geworden losbollen, waar bemoeien ze zich mee? Niet iedereen wil van de wieg tot het graf gepamperd worden Mevrouw Hamer!

Tahir

15-12-2011 10:49  |  

Ik vraag me af wie hier wereldvreemd is. Het is alom bekend dat zzp-ers enorm in de problemen zijn gekomen door deze crisis. Ik ben het niet eens met PvdA maar men moet hier niet doen alsof we geen problemen hebben. Velen hebben de stap naar ondernemerschap gezet vanuit een veilig vast dienstverband en zij zijn niet gewend om een goede prijs te onderhandelen. Daarmee maken ze het voor de overige zelfstandigen best wel lastig. Ik vind dat er wel iets moet worden gedaan aan tarieven maar ik heb niet de wijsheid om te vertellen hoe het moet.

V. Jak

14-12-2011 16:17  |  

Helemaal mee eens: de PvdA is echt niet van deze wereld. Onbegrijpelijk dat een dergelijke stellingname wordt genomen. Aan Jerry Helmers hebben we in ieder geval een goede als voorvechter van de positieve beeldvorming rondom het ondernemerschap!

A. Gnocchi

15-12-2011 15:58  |  

PvdA, ik snap dat het ledenaantal vd partij en vakbonden daalt en dat geldt ook voor het aantal kiezers op deze partij. Maar laat ons ZZP'rs altublieft met rust. Zoek een andere (nieuwe) 'zielige' doelgroep. We hebben gekozen ons 'eigen ding te doen' en niet gepamperd te worden.In de A'damse regio kent de ondernemer deze partij alleen maar van betuttelende regelgeving, lastenverzwaring en betaald parkeren. Om over het veiligheidsbeleid maar te zwijgen...

Jos Kannic

15-12-2011 16:15  |  

Willem

17-12-2011 14:19  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.