Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 oktober 2010
 

Test helpt uw merk te versterken

 
 

Om bedrijven te helpen hun identiteit te versterken, is deze week de site www.bedrijfspersoonlijkheid.nl gelanceerd. Wie op de site een test doet, ontdekt het 'archetype' dat zijn onderneming drijft.

Archetypes zijn universele persoonlijkheden die een belangrijke rol spelen bij het positioneren van merken. 

Herkenbaarheid
"Wie zijn bedrijfspersoonlijkheid kent én er vanuit handelt, is herkenbaarder voor klanten. Het onderstreept uw relevantie en versterkt uw onderscheid, de pijlers onder sterke merken. Een consequent doorgevoerde bedrijfspersoonlijkheid raakt dan ook alle aspecten van een organisatie," licht Rob Bosveld toe. Bosveld is een van de initiatiefnemers van de website. 

Archetypes
Bedrijfspersoonlijkheid.nl maakt gebruik van het Archetype-model zoals dat in de vorige eeuw is ontwikkeld door psycholoog Carl Jung. Elk bedrijf is betrouwbaar, betrokken en professioneel. Met dat soort kernwaarden onderscheidt u zichzelf dus niet voldoende. Door te praten over de bedrijfspersoonlijkheid komt u makkelijker tot een gemeenschappelijk gedragen zelfbeeld. Als u een sterk merk wilt worden, moet u natuurlijk allereerst over een uitstekend product en een doordacht businessmodel beschikken. Maar u hoeft niet groot te zijn om te gaan denken als een sterk merk. Hoe beter u weet wie u zelf bent, hoe beter u dat kunt overbrengen aan uw klanten, hoe herkenbaarder u wordt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs