Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 april 2017

Aantal freelancende jongeren 40 procent gestegen

Het aantal jongeren onder de 25 dat werkt als freelancer of flexwerker is in het eerste kwartaal van dit jaar met 40 procent gestegen. Tegelijkertijd is hun omzet ook fors gestegen, met bijna twintig procent.

Lees verder »  Reageer »
26 april 2017

Tien vragen om tot de beste webshopsoftware te komen

Het aantal consumenten dat online aankopen doet, vertoont nog steeds een stijgende lijn. Eigenaars van fysieke winkels zullen zich bij een dalende omzet dus steeds meer gaan afvragen of het beginnen van een webshop ook voor hun omzet een boost zou kunnen betekenen.

Lees verder »  Reageer »
26 april 2017

Testcase CO2-beprijzing leidt tot inzicht en actie

De afgelopen maanden is met een drietal bedrijven uit Noord-Brabant een testcase met CO2-beprijzing uitgevoerd. De deelnemers lieten de CO2-voetafdruk van de organisatie berekenen en kregen inzicht in wat een prijs op CO2 betekent voor de eigen bedrijfsvoering.

Lees verder »  Reageer »
25 april 2017

Aandeelhouders TomTom akkoord met ava-voorstellen

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van TomTom hebben maandag ingestemd met alle agendapunten. Dit meldde de navigatiespecialist dinsdag.  De voorgestelde herbenoeming van CEO Harold Goddijn en commissaris Peter Wakkie kreeg de goedkeuring van de aandeelhouders. Michael Rhodin zal toetreden tot de raad van

Lees verder »  Reageer »
25 april 2017

CFO Randstad verwacht na de zomer betere resultaten Noord-Amerika

(ABM FN-Dow Jones) De resultaatvorming in Noord-Amerika moet na wijzigingen in het topmanagement en diverse inspanningen, na aanstaande zomer verbeteren. Dit zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats dinsdag tegen ABM Financial News. "Het kan in die regio een tandje beter

Lees verder »  Reageer »
25 april 2017

Naar emissieloze kassen voor de toekomst

De provincie bevordert de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw met een subsidie van 9,3 miljoen euro voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden.

Lees verder »  Reageer »
25 april 2017

Bedrijfsinvesteringen elf procent gedaald

Het afgelopen halfjaar zijn de investeringen van Nederlandse bedrijven met elf procent gedaald. Dat blijkt uit de Nederlandse Investeringsmonitor van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.

Lees verder »  Reageer »
25 april 2017

'Fysieke opgaven vereisen investeringen en slimme oplossingen'

Nederland staat voor een aantal grote fysieke opgaven om het hoge niveau van leefbaarheid en bereikbaarheid te behouden, met voldoende ruimte voor wonen, werken en natuur.

Lees verder »  Reageer »
24 april 2017

'Einde eenmanszaak in zicht'

Dankzij plannen van het nieuwe kabinet lijkt er een einde te komen aan de eenmanszaak als rechtsvorm. Na afschaffing van de zelfstandigenaftrek én de mkb-winstvrijstelling komen ruim een miljoen zelfstandigen in de knel.

Lees verder »  1 reactie »
24 april 2017

Zakelijke dienstverlening blijft groeien

De economische groei zorgt voor een steeds grotere behoefte aan zakelijke diensten. In de afgelopen jaren was dit de sterkst groeiende sector in de Nederlandse economie. De uitzendbranche profiteert het meest van het economische herstel, die zorgt voor een toenemende vraag naar (flexibel) personeel.

Lees verder »  Reageer »
24 april 2017

KerstpakketideeŽn voor kerst 2017

Het is nog een beetje vroeg om al aan kerst te denken. Toch is dit de tijd dat veel werkgevers alvast hun kerstpakketten gaan regelen. Niet alleen omdat er later in het jaar langere wachttijden zijn, maar vooral omdat het nu nog geen stress oplevert.

Lees verder »  Reageer »
21 april 2017

'Antidateren vaststellingsovereenkomst kost tientallen miljoenen'

Bij de invoering van de WWZ is de WW niet ongemoeid gelaten. Zo wordt bijvoorbeeld de maximale duur vanaf 1 januari 2016 stapsgewijs afgebouwd. Oplossingen voor misbruik van WW zijn echter niet doorgevoerd.

Lees verder »  Reageer »
21 april 2017

Personele schaarste dwingt dienstverlener tot efficiŽnter serviceproces

CTB xRM signaleert dat veel bedrijven hun resources voor service en onderhoud inefficiënt benutten. Zeker in een tijd waarin veel bedrijven kampen met personele schaarste en steeds veeleisendere klanten, is het belangrijker dan ooit om in het serviceproces slimmer met mankracht en logistiek om te gaan.

Lees verder »  Reageer »
21 april 2017

Handbagagerekken in vliegtuig overvol door dure ruimbagage

Veel Nederlanders reizen in het citytripseizoen, tussen maart en juli, voor een paar dagen naar een leuke Europese stad. Mede door de stijgende kosten voor het vervoeren van een koffer, reist men steeds vaker het liefst enkel met handbagage.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 319
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 524.05 0.06 %
Brisk-index: 205.71 -0.17 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.6  5.3 %
Nutreco 47  3.9 %
Ordina 1.64  3.8 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Binck 4.55  -3.6 %
Arcelor mitt 7.23  -2.2 %
Meer beurs