Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 juli 2017

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven stabiel

Ook in het tweede kwartaal blijft het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven stabiel. In de afgelopen drie maanden is het betaalniveau nagenoeg gelijk gebleven. Uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon blijkt dat een factuur in Nederland momenteel na 40,4 dagen wordt betaald.

Lees verder »  Reageer »
25 juli 2017

Driekwart checkt vakman vooraf op betrouwbaarheid

Hoewel het tekort aan vakmannen bijna dagelijks in het nieuws is, betekent dit niet dat Nederlanders voor minder kwaliteit gaan bij hun zoektocht naar een vakman. 75 procent van de consumenten die het afgelopen halfjaar een klus uitbesteedde, heeft de vakman vooraf gecheckt op betrouwbaarheid.

Lees verder »  Reageer »
25 juli 2017

Record aantal jongeren onderneemt

Een recordaantal jongeren ontwikkelde afgelopen schooljaar een ondernemende houding. Ruim 74.922 jongeren tussen de zeven en 25 jaar namen deel aan één van de ondernemerschapsprogramma's van Stichting Jong Ondernemen.

Lees verder »  Reageer »
24 juli 2017

Tour time – leid uw midden- en kleinbedrijf als een race team

De steile hellingen, diepe dalen, valpartijen, haarspeldbochten en alle andere obstakels die de renners in de de Tour de France fietsten moesten overwinnen doet denken aan de etappes die een midden- en kleinbedrijf doorloopt tijdens periodes van groei: sprints en koersen wisselen elkaar in hoog tempo af.

Lees verder »  Reageer »
24 juli 2017

Populariteit van MKB als werkgever houdt aan

LinkedIn ziet een stijging van negentien procent ten opzichte van vorig jaar in het aantal leden dat op het platform aangeeft te werken voor een MKB met minder dan 200 medewerkers. Bedrijven groter dan dat zien juist een daling in medewerkers.

Lees verder »  Reageer »
24 juli 2017

Ondernemers hebben kortere werkweek door automatiseringssoftware

Het gebruik van automatiseringssoftware door ondernemers zorgt ervoor dat hun werkweek gemiddeld bijna vier uur korter wordt in vergelijking met ondernemers die geen gebruik maken van procesautomatisering.

Lees verder »  Reageer »
22 juli 2017

Wist je dat de X-klasse niet Mercedes' eerste pick-up was?

Deze week was het dan eindelijk zover: de onthulling van de Mercedes X-Klasse. Ook de Duitsers komen met een pick-up, maar wist je dat dat lang niet de eerste keer is?

Lees verder »  Reageer »
21 juli 2017

Meer lef en samenwerking nodig voor groei sociale ondernemingen

Nederland telt steeds meer social entrepreneurs voor wie ondernemen niet alleen draait om winst, maar om een maatschappelijk doel. Het is een nog jonge markt met veel groeipotentie die beter kan worden benut.

Lees verder »  Reageer »
21 juli 2017

Werkgever bezorgd om toenemende keuzevrijheid nieuw pensioenstelsel

Met het nieuwe kabinet op komst staat Nederland een ingrijpende herziening van het pensioenstelsel te wachten.

Lees verder »  Reageer »
21 juli 2017

Zomerse persoonlijke APK voorkomt burn-out

Het is beroepsziekte nummer één in Nederland: werkstress. Veertien procent van de beroepsbevolking meldt zich jaarlijks bij de huisarts met burn-outklachten. Vijf procent komt ook daadwerkelijk langdurig thuis te zitten. Voorkomen kan ook, namelijk met een zomerse persoonlijke APK.

Lees verder »  Reageer »
20 juli 2017

Sligro hard op zoek naar partner voor Emté-supermarkten

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group zoekt één of meer partners voor zijn  Emté-supermarkten, waarbij een fusie of joint venture het meest voor de hand ligt en verkoop van de supermarkten of zelf een acquisitie doen minder aantrekkelijk wordt geacht, "maar

Lees verder »  Reageer »
20 juli 2017

TMG wil van International Fashion Week af

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep is van plan International Fashion Week te verkopen. Dit maakte het mediabedrijf donderdag bekend. TMG is sinds 2016 eigenaar van International Fashion Week, dat sindsdien verder werd geprofessionaliseerd. De activiteiten voldoen volgens het mediabedrijf echter niet

Lees verder »  Reageer »
20 juli 2017

Brexit treft groot deel Nederlands bedrijfsleven

De impact van een Brexit voor het Nederlandse bedrijfsleven is groot en waarschijnlijk groter dan voor de rest van de eurozone. Het Verenigd Koninkrijk is namelijk een belangrijke exportpartner voor Nederland en goed voor bijna drie procent van het Nederlandse BBP.

Lees verder »  Reageer »
20 juli 2017

Indirecte inkoop in focus - besparingen en kansen

Een uur aan arbeidstijd besparen en daarbij de proceskosten voor het bedrijf halveren. Dit maakt het verschil tussen een conventioneel- en een gedigitaliseerd inkoopproces.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 331
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Team Nijhuis uit Borne in trek bij grote internationale spelers
Team Nijhuis maakt opnieuw een flinke ontwikkeling door. Het digital marketing bureau uit Borne is door de wereldwijde marketingspeler HubSpot geselecteerd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.65 -0.11 %
Brisk-index: 274.36 0.35 %
Stijgers Dalers
Advanced met 26.84  5 %
Philips kon 32.23  4 %
Nutreco 47  3.9 %
Gemalto 44.15  -19.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Amsterdam co 25.85  -3.8 %
Meer beurs