Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 september 2017

Young professional bang om te ondernemen

Bijna 70 procent van de jongeren (tussen achttien en 24 jaar) zegt te willen ondernemen. Daar staat tegenover dat 55 procent de concurrentie te groot vindt en ruim 30 procent het ondernemersklimaat op het moment niet gunstig genoeg vindt om een onderneming te starten.

Lees verder »  Reageer »
19 september 2017

Slechts tien procent kleine ondernemers besteedt administratie volledig uit

De overgrote meerderheid van de zzp’ers en kleine ondernemers (89 procent) houdt de boekhouding zelf bij. De helft schakelt hierbij incidenteel de hulp van een boekhouder in. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een jaarrekening of voor de jaarlijkse belastingaangifte.

Lees verder »  Reageer »
19 september 2017

Zeven op de tien zzp’ers tegen verplichtstelling AOV

Ruim zeven op de tien zzp’ers zijn tegen het verplicht stellen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers.

Lees verder »  Reageer »
18 september 2017

Steeds meer ondernemers overwegen bedrijfsverkoop vr pensioen

Pre exits zijn hot. Dat concludeert investeerder TransEquity Network. Steeds meer bedrijfseigenaren overwegen om in een vroeg stadium hun bedrijf geheel of deels te verkopen.

Lees verder »  Reageer »
15 september 2017

'Voorkom dat de Britten zich van de klif storten en ons meeslepen’

De huidige onzekerheid rond Brexit is voor ondernemers onwerkbaar. We moeten in maart 2018 duidelijkheid hebben met welke regelgeving ondernemers te maken krijgen na Brexit.

Lees verder »  Reageer »
15 september 2017

Stijging cao-afspraken stabiliseert in augustus

De stijging van de loonafspraken in het cao-overleg is in augustus gestabiliseerd. In eerdere maanden van 2017 liep de gemiddelde loonafspraak voortdurend op. De gemiddelde loonstijging van 1,82 procent die in augustus werd overeengekomen, ligt nog wel ruim boven het jaargemiddelde van 1,65 procent.

Lees verder »  Reageer »
15 september 2017

Zoveel kost de nieuwe BMW M5!

Terwijl de nieuwe M5 nog een volle week superdik staat te wezen op de IAA-autoshow in Frankfurt, maakt de Nederlandse BMW-importeur de prijs ervan alvast bekendgemaakt. Maar of je hiervan ook blij moet worden"?!

Lees verder »  Reageer »
14 september 2017

Ondernemer: strategie over toekomst bedrijf is onduidelijk

Nederlandse ondernemers hebben de strategische toekomstplannen van hun bedrijf niet in het vizier. Deze plannen zijn door de meerderheid nog niet vormgegeven (54 procent), zo blijkt uit onderzoek van Teamleader.

Lees verder »  Reageer »
14 september 2017

Klussers willen ook op zondag kunnen bellen met hun vragen

De economie draait weer op volle toeren en dat betekent dat er volop wordt verbouwd en geklust. De piekmomenten liggen in de weekenden, avonden en vakanties. Bouwmarkten spelen in op dit klusvirus door openingstijden te verruimen.

Lees verder »  Reageer »
14 september 2017

Tijd van het keuzekerstpakket is definitief voorbij

Was het een paar jaar geleden nog helemaal hip om medewerkers te verrassen met een kerstcadeaubon, anno 2017 is die tijd echt voorbij. Dat meldt Kerstpakketten.nl na een onderzoek onder 10.000 klanten.

Lees verder »  1 reactie »
14 september 2017

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Alpina D5. Dat is de 5-serie die door de handen van BMW-tuner Alpina is gegaan. Dat laatste zinnetje is overigens technisch niet 100% juist, gezien het bedrijf een fabrikantstatus heeft. Hoe dan ook, feit is dat de nieuwe Alpina D5 S je het water in de mond doet lopen.

Lees verder »  Reageer »
13 september 2017

22 procent ondernemers in relatieproblemen door geldzorgen bedrijf

22 procent van de ondernemers ondervindt relatieproblemen door geldzorgen in het eigen bedrijf. 33 procent heeft privé wel eens dingen gelaten, zoals het overslaan van vakanties of het niet uitbetalen van het eigen salaris.

Lees verder »  1 reactie »
13 september 2017

50 grote bedrijven die MKB sneller betalen

Vopak, MN, Nedflex, Zicht adviseurs en MKB-Nederland hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee bereikt het initiatief een mijlpaal van 50 grote organisaties die kortere betalingstermijnen hanteren voor hun leveranciers uit het MKB.

Lees verder »  Reageer »
13 september 2017

Bijna helft B2B-facturen in Amerika niet op tijd betaald

Meer dan 25 procent van de waarde van binnenlandse B2B-vorderingen in Brazilië, Canada, Mexico en de Verenigde Staten kan meer dan 90 dagen na de vervaldatum nog steeds niet worden geïnd. Dat meldde een op de twee bedrijven na een bevraging in de genoemde landen.

Lees verder »  Reageer »
1  2  3  4  5   ... 338
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Team Nijhuis laat ondernemers kennis maken met digitale marketing dankzij gratis online cursus
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
Brisk-index: 267.38 -0.45 %
Stijgers Dalers
Postnl 3.35  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Aperam 44.53  3.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 15.48  -3.3 %
USG people 17.2  -1.5 %
Meer beurs