Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
15 juni 2018
 

Voorkom verloop en verzuim, begin bij de RI&E

 
 

Van 11 tot 15 juni vindt de 4e Week van de RI&E plaats. Tientallen brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs organiseren in de Week van de RI&E speciale activiteiten om ondernemers te overtuigen om écht aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

In aansluiting op het thema "Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E", lanceert Steunpunt RI&E het filmpje "De kosten en baten van de RI&E".

Het inventariseren van risico’s in de organisatie via de RI&E en het nemen van maatregelen wordt door sommige ondernemers vooral gezien als kostenpost. Andere ondernemers bewijzen dat aandacht voor een gezonde en veilige werkplek bijdraagt aan het voorkomen van verzuim en bovendien personeelsverloop tegengaat. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke reden om te investeren in arbeidsomstandigheden; het maakt het verschil tussen personeel dat blijft en personeel dat naar de concurrent gaat.

De kosten en baten van de RI&E
Om ondernemers inzicht te geven in de kosten en baten van de RI&E, publiceerde Steunpunt RI&E al eerder een overzicht, dat goed werd ontvangen. De kosten en baten van de RI&E zijn nu ook in een filmpje inzichtelijk gemaakt. Hierin wordt niet alleen ingegaan op verzuim, maar ook op werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago.

Activiteitenoverzicht
Op de website www.weekvanderie.nl is het activiteitenoverzicht beschikbaar, dat in de komende weken verder wordt aangevuld. Intermediairs kunnen zich gratis aanmelden met hun activiteiten.

Over de Week van de RI&E
De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken