Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
18 mei 2018
 

Startupbootcamp Accelerator in Amsterdam selecteert beste tien Commerce startups

 
 

Startupbootcamp Commerce, het toonaangevende startup accelerator programma gericht op de E-commerce & retail industrie, is zijn 2018 programma gestart met twee enerverende selectiedagen. Achttien geselecteerde startups beginnen op 19 februari het intensieve accelaratie programma.

Nederland heeft wederom getoond een grote aantrekkingskracht te hebben op internationale startups binnen deze industrie, zo is een aantal spelers welke op wereldniveau acteren, zoals Ahold Delhaize, Thuisbezorgd.nl, Coolbue en Booking.com, in Nederland gevestigd. Deze bedrijven laten zien gericht te zijn op de beste consumenten-ervaring en dienstverlening. Om die reden kiezen startups steeds vaker ervoor om hun propositie in Nederland verder te testen en lanceren, alvorens verder op te schalen in de rest van de wereld.
 
Selectie
Achttien startups vanuit de gehele wereld hebben 16 en 17 januari deelgenomen aan de ‘Selection Days’ die plaats vonden in B.Amsterdam, de innovatie co-working hub in Amsterdam. Ze zijn door een uitvoerig screening en evaluatie proces gegaan, waarbij de input van meer dan 100+ mentoren, partners en investeerders meegewogen is. Deze top 18 startups waren geselecteerd uit de 500 aanmeldingen, die gedurende een proces van 4 maanden reeds door een eerste voorselectie zijn gegaan, onder andere door deel te nemen aan pitch & feedback sessies op de diverse locaties over de hele wereld. Daar kregen ze de kans om hun product of dienst te tonen en toe te lichten hoe deze impact gaat hebben op commerce & retail innovatie.
 
Acceleratie programma
De teams gaan nu deelnemen aan een intensief acceleratie programma waar Startupbootcamp om bekend staat. Dit start 19 februari met de eerste workshops, mentor-matching sessies en gesprekken met partners en investeerders. Ze hebben daarbij tevens toegang tot het lokale en internationale netwerk van spelers in de e-commerce en retail wereld om hun propositie verder te verscherpen en op te schalen, alvorens internationaal op te schalen. Op 18 mei 2018 vind DemoDay plaats, waar ze allen hun bedrijf presenteren aan het grotere publiek.
 
Deelname levert de teams gratis kantoorruimte, een investering van 15.000 euro en ondersteuning van Startupbootcamp partners zoals Amazon, Cisco, Ahold Delhaize, PwC, America Today en Rabobank. Tevens zijn er voor 500.000 euro aan partners services beschikbaar en toegang tot het complete globale Startupbootcamp netwerk.
 
Gekozen teams voor het Commerce 2018 programma zijn:
 

 • 3D Click (Spain)
 • Bundleboon (Netherlands)
 • DEKO EKO (Poland)
 • GoSherpy (Italy)
 • Jetlink (Turkey)
 • MobieTrain (Belgium)
 • Orbit (Pakistan)
 • PointCheckout (United Arab Emirates)
 • PredictLeads (Slovenia)
 • VINHOOD (Italy)
 • Ernst Hoestra, Managing Director van het Commerce programma: "De Retail sector is één van de essentiële aanjagers van de Nederlandse en Europese economie. De geselecteerde teams werken allen aan de meest interessante ontwikkelingen op het gebied van commerce en innovatie. De concurrentie onderling was groot en de kwaliteit erg hoog. We zijn blij dit niveau teams aan te kunnen trekken en het beloofd veel goeds voor dit programma."
  Hoestra benadrukt tevens het belang van juiste begeleiding van ‘corporate startup collaboration’: "Ons programma is een mooi voorbeeld hoe een bestaande industrie en startups bij elkaar gebracht kunnen worden en leren van elkaar. Wij bieden onze partners de kans hun kennis en expertise in de sector, te delen en toetsen aan deze startups die nieuwe producten en diensten bieden. Op die scheidslijn ontstaan geweldig mooie nieuwe concepten en vormen van samenwerking, die de toekomst van deze sector mede gaan bepalen."
   
  Nadat in mei het Startupbootcamp programma tot een einde wordt gebracht, zullen de startups in Europees opzicht veel exposure krijgen en toegevoegd worden aan het Globale Alumni groei programma, van 600 startups wereldwijd.
   
   

   
  Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

   
   
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  BOEKENNIEUWS
  De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
  - de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
  - het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
  - een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
  - je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
  Lees verderMeer boeken