Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
7 juni 2018
 

Inschrijving Nederlandse Data Science Prijzen 2018 geopend

 
 

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) reiken in 2018 voor de tweede keer de Nederlandse Data Science Prijzen uit. Wetenschappers, startups, bedrijven en overheden maken in drie categorieën kans op een award. De inschrijving voor de prijzen is nu geopend.

De initiatiefnemers willen met de prijzen Nederland op de kaart zetten als hét data science-land bij uitstek. Ook willen zij ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek stimuleren. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Big Data Alliance: "We mogen als Nederland enorm trots zijn op de voortrekkersrol die we vervullen binnen dit vakgebied, zowel in de wetenschap als in het bedrijfsleven. Big data en data science staan aan de basis van vrijwel elke innovatie en de maatschappelijke en economische impact is enorm. Met de Nederlandse Data Science Prijzen geven we een podium aan de vele mooie initiatieven."

De organisatie reikt drie prijzen uit:
 
Startup - Anthony Fokker Prijs
De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. De medische startup Quantib, maker van slimme software die helpt bij het ontdekken van dementie, sleepte deze prijs in 2017 in de wacht.
 
Institutional - Hendrik Lorentz Prijs
De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. AgroEnergy en CQM wonnen deze prijs in 2017 dankzij BiedOptimaal, hun gezamenlijke big data-oplossing voor tuinders.
 
Science - Gerrit van Dijk Prijs
De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus en wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. Datavisualisatie-expert Stef van den Elzen van de TU Eindhoven nam deze prijs in 2017 in ontvangst.
 
De aanmeldperiode loopt tot woensdag 28 maart. De uitreiking van de Nederlandse Data Science Prijzen vindt plaats op donderdag 7 juni in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden kan via nederlandsedatascienceprijzen.nl.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken