Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
15 november 2017
 

'Breda zet poort open voor buitenlandse ondernemers'

 
 

In Breda worden tijdens 'Global Entrepreneurship Week' (15 november),  ondernemers uit meer dan vijftien landen verwacht die overwegen een onderneming in Nederland te starten. Deze ondernemingen vestigen zich vervolgens in Breda, als het aan gemeente Breda ligt.

'INCO means Business' is een initiatief van INCO Business Group, dat bedoeld is om ondernemerschap in Nederland te promoten voor buitenlandse ondernemers. Tijdens het event slaan meer dan vijftien Nederlandse dienstverleners de handen ineen om het vestigen in Nederland zo eenvoudig mogelijk te maken. Deze samenwerking blijkt bijzonder succesvol.

Tijdens de zogenoemde 'Incorporation Day' (Oprichtingsdag) worden ruim twintig buitenlandse ondernemers verwelkomt, die op die dag de handtekening onder de statuten van hun nieuwe onderneming plaatsen, met behulp van notarissen die aanwezig zijn tijdens het event.

Een van deze nieuwe ondernemingen wordt gerund door Mahmoud Rehawi en zijn partner Yaser Akkad. Dit zijn twee  Syrische ondernemers die zich richten op het bakken van organisch verantwoord brood, dat lang houdbaar is. De machines die zij gebruiken voor de productie, hebben ze zelf ontwikkeld en geproduceerd in Saudi Arabië, waar zij al langer actief zijn. Enkele machines zullen uiterlijk eind maart, in Breda operationeel gaan worden.

Tijdens het event in Breda,  zal de oprichting van de onderneming worden voltooid, en tevens  de zoektocht worden hervat naar de juiste huisvesting. Ten slotte hebben ze een internetbureau uit Breda ingeschakeld en zullen de eerste gesprekken plaatsvinden met een recruitment bureau.

De twee Syrische ondernemers verwachten het komend jaar tussen de vijf en tien banen te creëren in Breda.

In totaal schat INCO dat zij eind 2017 ongeveer 200 tot 250 ondernemingen zal hebben opgericht.
Naast Syrië, worden ook India, Verenigde Staten, Saudi Arabië, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), en ruim tien andere landen vertegenwoordigt door ondernemers tijdens het event.
Met behulp van gemeente Breda, en 'investment agencies' zoals Rewin, zorgt het event ervoor dat buitenlandse ondernemers bekend raken met het speelvlak, daar waar Nederlandse ondernemers op weg worden geholpen door partijen als de Kamer van Koophandel.

Inschrijven kan via www.netherlandsmeansbusiness.com.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs