Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
14 november 2017
 

HeadFirst biedt zp’ers handvatten voor cybersecurity en privacy

 
 

Kennisbemiddelaar HeadFirst en security expert DutchSec organiseren in oktober en november een reeks gratis kennissessies om zelfstandig professionals – de veelgebruikte benaming voor hoogopgeleide zzp’ers - bewust te maken van het belang van cyber security in relatie tot privacy.

Daarbij worden zp’ers handvatten geboden om te anticiperen op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG , ofwel GDPR), die op 25 mei 2018 van kracht wordt. Door deze wet verandert omgaan met data drastisch, zo ook voor het kleinste type bedrijf: de zp’er.

Met de komst van de AVG gaat per 25 mei 2018 veel veranderen op het gebied van het privacyrecht. Bas Eikelenboom, oprichter van DutchSec: "Veel zp’ers denken dat de nieuwe privacywet alleen grote organisaties raakt, maar dat is een fabel. Ook voor zelfstandig professionals heeft het gevolgen. Wat mag u als zp’er nog met persoonsgegevens van potentiële klanten? Welke verplichtingen hebt u bij de bescherming van deze gegevens? Op dit soort vragen geven we antwoord tijdens de kennissessies."

Zp’ers lopen online risico
Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de bedrijven te maken krijgt met cybercrime. Met name ondernemers in de zakelijke dienstverlening 30 procent en IT dienstverlening twaalf procent worden geraakt. Dit zijn vakgebieden waar veel zp’ers actief in zijn. Daarnaast blijkt uit cijfers van het CBS dat hoger opgeleiden relatief vaker te maken hebben met cybercrime dan lager opgeleiden omdat zij relatief het meest actief zijn op internet.

Eikelenboom: "Zelfstandig professionals nemen hun laptop en mobiele telefoon overal mee naartoe. Ze loggen in op het wifi-netwerk van opdrachtgevers of de plaatselijke lunchroom. Privémailadressen worden gebruikt om klanten te benaderen. Veel zp’ers werken dagelijks met gegevens van opdrachtgevers, soms op een eigen device. Aan dit alles zijn risico’s verbonden, waar we zelfstandigen graag bewust van maken."

Kennissessies voor zp’ers
Om zelfstandig professionals handvatten te bieden met betrekking tot de nieuwe privacywet en cyber security, organiseert kennisbemiddelaar HeadFirst, in samenwerking met DutchSec, zes gratis kennissessies over deze thema’s. De events vinden plaats op zes avonden tussen 17 oktober en 14 november op diverse locaties in Nederland: Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Hoofddorp, Rotterdam en Utrecht.

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.10 0.59 %
Stijgers Dalers
Value8 5.33  5.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.99  -3.6 %
Beter bed 14.54  -2.4 %
Meer beurs