Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
5 oktober 2017
 

Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters

 
 

Een steeds groter deel van het bruto regionaal product in Zuid-Holland (€144 miljard in 2015) wordt verdiend met digitale bedrijvigheid. Om inzicht te geven in welke kansen digitale transformatie bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam-Den Haag biedt, wordt op 5 oktober aanstaande het evenement Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters georganiseerd.

Datacenters en bedrijven uit de regio Rotterdam delen tijdens dit event hun kennis en ervaringen. Daarmee bieden ze het bedrijfsleven uit de regio een unieke inkijk in het hart van de digitale transformatie en de voordelen in kostenreductie, efficiency en groeimogelijkheden die uitbesteding van ICT biedt. Het event vindt plaats in het Rotterdamse Theater Walhalla en is bedoeld voor ondernemers, directeuren en ICT-managers.

Onmisbaar voor regionale economie
De metropoolregio Rotterdam-Den Haag is met een van de grootste zeehavens ter wereld een belangrijke mainport voor Nederland. Minder bekend is dat deze regio ook een essentieel onderdeel is van de Nederlandse digitale mainport. Het bedrijfsleven in Rotterdam heeft daarmee een uitgelezen kans om te profiteren van de mogelijkheden die de digitale transformatie biedt. Met meerdere datacenters in de regio kunnen lokale bedrijven bouwen op een solide fundament om hun dienstverlening en bedrijfsvoering verder te optimaliseren.
Steeds meer bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam-Den Haag kiezen dan ook voor het (deels) uitbesteden van hun ICT-omgeving en brengen deze onder in een datacenter. Zij realiseren hiermee niet alleen een kostenbesparing maar vergroten ook de continuïteit en mate van beveiliging van hun bedrijfsvoering, data en processen. De datacenters in de regio voldoen aan de modernste (technische) standaarden en voorzien in een brede waaier aan diensten die aansluiten op de wensen en behoeften van bedrijven uit de regio. Doordat deze datacenters lokaal gesitueerd zijn, is het voor klanten eenvoudig om contact te onderhouden of hun apparatuur te controleren of vervangen.

Kennis en inspiratie
Het event Beyond Smart Cities is een initiatief van de samenwerking TIER 010. In deze derde editie werken brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA), de Zuid-Hollandse datacenters Dataplace, Bytesnet, The Datacenter Group, SmartDC, NLDC en Alticom en de internet exchange NL-ix samen.
In Theater Walhalla staan onder meer presentaties, paneldiscussies, debatten en praktijkvoorbeelden van bedrijven op het programma. Tussendoor is er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met gelijkgestemden.
De deelnemers hebben een actieve rol tijdens het event. Zo krijgen ze volop de gelegenheid om vragen te stellen en kunnen ze meediscussiëren. Tijdens een ‘Lagerhuisdebat’ bepalen zij de uitkomst van stellingen zoals ‘datacenters zijn de nieuwe havens van Rotterdam’. Voor eindbeslissers en ICT-managers is deelname kosteloos. Zij kunnen zich aanmelden via www.tier010.nl.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Team Nijhuis laat ondernemers kennis maken met digitale marketing dankzij gratis online cursus
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
Brisk-index: 267.38 -0.45 %
Stijgers Dalers
Postnl 3.35  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Aperam 44.53  3.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 15.48  -3.3 %
USG people 17.2  -1.5 %
Meer beurs