Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
1 juni 2017
 

Voldoet ISO 26000 nog aan de stand van de techniek?

 
 

De internationale richtlijn voor MVO, ISO 26000, is inmiddels zeven jaar in gebruik. Om te garanderen dat normen goed bij de praktijk (blijven) aansluiten, vindt er vanuit ISO een zogenaamde periodieke evaluatie plaats.

Hierbij wordt aan belanghebbenden gevraagd of de norm zou moeten worden herzien of niet. Op dit moment vindt de periodieke evaluatie voor ISO 26000 plaats. U kunt mede het Nederlandse standpunt bepalen.
Het doel van een periodieke evaluatie is om na te gaan of normen nog aansluiten bij de praktijk. Via de lidorganisaties van ISO wordt aan belanghebbenden gevraagd of ze vinden dat de norm ongewijzigd kan worden herbevestigd, moet worden herzien of moet ingetrokken omdat deze niet meer relevant is. NEN, lid orgainsatie van ISO, bepaalt zijn stem op basis van de input van belanghebbenden. U kunt uw inzichten op het gebied van de periodieke evaluatie nu indienen via dit formulier tot uiterlijk 21 mei.

Informatiebijeenkomst
Op 1 juni wordt een bijeenkomst georganiseerd waarbij de inzichten van belanghebbenden kunnen worden gedeeld op basis waarvan NEN een stem kan uitbrengen. De bijeenkomst is van 14:00 – 16:00 uur bij NEN in Delft. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de website.

In 2014 heeft er al een periodieke herziening plaatsgevonden waarbij Nederlandse belanghebbenden uitgebreid zijn geconsulteerd. Vanuit Nederland is er toen gestemd voor een herziening. Internationaal is de norm herbevestigd. Op basis van de input van de vorige periodieke evaluatie en input van belanghebbenden tijdens de huidige evaluatie ronde, zal NEN een stem uitbrengen over de gewenste toekomst van de norm bij ISO.
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 528.03 0.11 %
Brisk-index: 220.74 2.60 %
Stijgers Dalers
Value8 5.89  5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.64  -4.5 %
Brill kon 31.5  -3.1 %
Meer beurs