Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
10 mei 2017
 

Veilig Internet Bootcamp voor IT-professionals

 
 

In de middag van 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp bij BIT-MeetMe te Ede. Deze middag staat in het teken van het privacy- en securitybeleid binnen organisaties.

Tijdens de bootcamp delen inspirerende sprekers opzienbarende resultaten uit het onderzoek ‘Internet Eigenwijs’, handige tips voor veilig internetgebruik en worden deelnemers meegenomen in een work-out voor meer bewustwording rondom de digitale gevaren op de werkvloer. Dit event is interessant voor IT-managers en IT-professionals om veilig internetgebruik te kunnen garanderen binnen de organisatie en risico’s die werknemers meenemen naar de werkvloer te elimineren.
 
Onderzoek bevestigt dat kennis over veiligheid op internet bij werknemers vaak ontbreekt. Meer dan de helft (52 procent) geeft aan zichzelf als zwakste schakel te zien binnen de beveiliging van de werkcomputer en bedrijfsgevoelige data. Volgens BIT is het nu tijd om organisaties in shape te krijgen. Niet alleen bewust en verantwoord handelen van medewerkers is van belang, ook organisaties die diensten op internet aanbieden dienen maatregelen te treffen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Zo spreekt Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom, aan de hand van pakkende voorbeelden zoals de bagageband van Schiphol en het nicotinegehalte van sigaretten over de verantwoordelijkheid van degene die iets bouwt met digitale technologie. Ook geeft Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha een demonstratie waarin duidelijk wordt hoe eenvoudig het is om een systeem volledig over te nemen.
 
Programma
14.30 uur Ontvangst
 
14.55 uur Opening
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT
 
15.00 uur Internet Eigenwijs
Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT
 
15.20 uur Dilemma digitalisering: wie is verantwoordelijk?
Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom
 
16.10 uur Live hack: de eenvoud van digitale (on)veiligheid
Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha
 
17.00 uur Insider threats? Weg ermee!
Teun Vink, Security Officer bij BIT
 
17.30 uur Afsluiting
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT
 
17.40 uur Netwerkborrel
 
Aanmelden
De bootcamp vindt plaats bij BIT-MeetMe aan de Galileïlaan 17, te Ede. Deelname is kosteloos. Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.bit.nl/bootcamp
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.13 -0.15 %
Brisk-index: 206.10 0.60 %
Stijgers Dalers
Stern groep 24.5  4.5 %
Nutreco 47  3.9 %
BE semicondu 47.96  3.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 51.42  -7.2 %
KAS bank 10.9  -3.6 %
Meer beurs