Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Checklists
Door: Redactie Brisk Magazine

Checklist: Wetswijzingen voor ondernemers per 1 juli 2010

Een aantal fiscale ondernemersregelingen zijn gewijzigd per 1 juli

Op 1 juli 2010 zijn een aantal wetswijzigingen doorgevoerd die gevolgen (kunnen) hebben voor u als ondernemer. De belangrijkste zijn hieronder samengevat.

1. Betalingsonmacht online melden
Kunt u uw belasting- of premieschulden aan de Belastingdienst niet betalen, dan moet u dit tijdig melden aan de Belastingdienst. Sinds 4 juli kunt u dit, behalve schriftelijk ook digitaal doen via een webformulier dat u kunt downloaden op de site van de Belastingdienst. Meer informatie: Belastingdienst

2. Einde versoepeling verliesverrekening 2008
Ten gevolge van de kredietcrisis zijn de regels voor de voorlopige achterwaartse verliesverrekening in 2009 tijdelijk versoepeld. U mag uw ondernemingsverlies uit 2008 voorlopig verrekenen met ondernemingswinst uit 2007. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat u al aangifte over 2008 heeft gedaan. Een inschatting van het verlies op basis van bijvoorbeeld conceptcijfers is voldoende. Deze versoepeling eindigde op 1 juli 2010. 

3. Verhoging boete inkeerregeling

Heeft u ten onrechte geen aangifte gedaan, of bewust een verkeerde aangifte heeft gedaan, dan kunt u middels de inkeerregeling binnen twee jaar uw aangifte verbeteren. Sinds 1 januari 2010 betalen inkeerders vijftien procent boete, per 1 juli 2010 is deze boete verhoogd naar 30 procent. Komt u niet tot inkeer, dan riskeert u een boete van maximaal 300 procent. 

4. Einde korting bpm voor hybride auto’s

Voor personenauto die aan bepaalde, hybride, voorwaarden voldeden, gold tot 1 juli 2010 korting op de bpm. Deze regeling is per 1 juli vervallen. 

5. Minimum(jeug)dloon hoger

Het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon zijn per 1 juli 2010 met 0,6 procent verhoogd. Het wettelijk bruto minimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder is bij een volledig dienstverband per 1 juli 2010 als volgt:
- 1.416,00 euro per maand
- 326,75 euro per week
- 65,35 per dag
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:
E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken